Bakan Pakdemirli: Türkiye'nin ithal ettiği at, eşek, domuz eti yoktur

Bakan Pakdemirli: Türkiye'nin ithal ettiği at, eşek, domuz eti yoktur

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Türkiye'nin ithal ettiği at eti, eşek eti, domuz eti yoktur" dedi.

Bakan Pakdemirli, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Pakdemirli, muhalefetin Türkiye'nin Sudan'dan at ve eşek eti ithal edileceği yönündeki iddialarının anımsatılması üzerine, şu açıklamayı yaptı:

"Bu konular teknik, gerekli bilgiye sahip olmadan yorum yapıyorlar. Ben bunu doğru bulmuyorum. At eti meselesi şudur. GTIP kodu denilen, yurt dışında da HS kodu denilen genel bir tarif vardır. Her ürün grubuyla ilgili. Bunlar at etini de kapsar, eşek etini de kapsar, dana etini de kapsar, diğer etleri de kapsar. Bununla ilgili bir yanlış anlaşılma var yoksa Türkiye'nin ithal ettiği at eti de yoktur, eşek eti de yoktur, domuz eti de yoktur. Böyle bir talep var mı ki?" 

Son günlerde Türkiye’nin Sudan’dan 500 ton at, eşek, katır eti ile 500 ton at, eşek, katır sakatatı ithalatına dair gümrük vergisi uygulanmamasına dair anlaşma imzalandığı haberleri çıkmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN