Ulaştırma Bakanı Turhan: Pilot, uçağı kontrol etmede aciz kalmış

Ulaştırma Bakanı Turhan: Pilot, uçağı kontrol etmede aciz kalmış

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, 5 Şubat'ta İstanbul'da pistten çıkan uçakla ilgili, "Belli ki pilot inisiyatif kullanmış ama kontrol etmekte aciz kalmış" dedi.

Pegasus Havayolları’na ait İzmir-İstanbul seferi yapan PC2193 sefer sayılı Boeing 737 tipi uçak, Sabiha Gökçen Havalimanı’na sert iniş yaptıktan sonra pistten çıkmış ve üç parçaya bölünmüştü. Üç kişi hayatını kaybetmiş, 180 kişi yaralanmıştı.

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, 5 Şubat'ta İstanbul'da pistten çıkan uçak ile ilgili açıklaması şöyle;

"Araştırma, inceleme devam ederken bir ön karar vermek doğru değil. Ama uçağı kullanan pilot burada bir inisiyatif almış. Bu inisiyatifi kullandıktan sonra uçağı kontrol etmekten aciz kalmıştır. Hadise bundan başka bir şey değil. Ama kara kutunun içindeki bilgilerin açıklanmasından sonra olay daha da aydınlanmış olacak diye düşünüyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN