Bakanlığın düzenlemesi piyasayı hareketlendirdi

Bakanlığın düzenlemesi piyasayı hareketlendirdi

Ticaret Bakanlığı tarafından ikinci el otomobillerde vade planlamasına yeni düzenleme getirildi. Buna göre, fiyatı 120 bin liranın altında olan ikinci el otomobillerde vade sayısı 60 aya kadar çıkarıldı. Düzenlemenin otomobil piyasasına yeni bir soluk getirmesi bekleniyor.

Ticaret Bakanlığı ikinci el otomobil alımlarındaki vade planlamasıyla ilgili yeni düzenlemesini duyurdu. Yapılan yeni düzenlemeye göre, vade sayıları; fiyatı 120 bin lira ve altında olan otomobiller 60 ay, 120 ile 300 bin lira arasında olan otomobiller 48 ay, 300 bin ile 750 bin lira arasında olan otomobiller 36 ay, 750 bin lira ve üstünde olan otomobillerde ise 24 ay oldu.

Kış mevsimiyle birlikte sektörde durağanlaşmanın yaşandığını belirten esnaf da yeni vadelendirmenin satışlara olumlu yansıyacağı şeklinde görüş bildirdi. 

PİYASA HAREKETLENDİ

Kış aylarından dolayı piyasaların çok durgun olduğunu belirten ikinci el otomobil satıcısı Aykut Kaysal, "Aracını satan daha rahat satacak, müşteri ise daha rahat daha uygun ödeme koşullarıyla araç almış olacak, bu şekilde piyasa da hareketleniyor" dedi.

'CAN SUYU OLDU'

Ticaret Bakanlığı’nın sektör için güzel bir çalışma yaptığını belirten ikinci el otomobil alım satım firması sahibi Egemen Kurtçu da "Bu piyasada çok güzel karşılık buldu. Can suyu oldu. Soğuk hava koşulları piyasayı dibe indirmişti. Bu kararla piyasa hareketlendi" şeklinde görüş bildirdi. 

Uzun zamandır otomobil almayı düşünen Metin Çiftçi, vadelerin kısa olması nedeniyle yüksek ödemeler yapamadığını ancak vadelerin artırılması sonucunda daha uygun ödemeler yapabileceğini ve 70-80 bin lira arasında bir otomobil alabileceğini kaydetti. 

.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN