Bakanlık açıkladı! 117 yaşındaki Zeliha ninenin ördüğü çorapları Mehmetçik giydi

Bakanlık açıkladı! 117 yaşındaki Zeliha ninenin ördüğü çorapları Mehmetçik giydi

Yalova'da yaşayan 117 yaşındaki Zeliha Barlas'ın askerler için ördüğü çoraplar Mehmetçiğe ulaştı. Milli Savunma Bakanlığı, askerlerin çorapları giyerek bölgede terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar yürüttüğünü açıkladı.

İlerlemiş yaşına rağmen Mehmetçik üşümesin diye çorap ören Zeliha'nın ninenin isteği yerini buldu. Milli Savunma Bakanlığı, 117 yaşındaki Zeliha Barlas'ın ördüğü çoraplar Mehmetçiğe ulaştığını bildirdi.

Zeliha nine, salgın döneminde örmeye başladığı 115 çift çorabı kışın çetin geçtiği bölgelerdeki Mehmetçiğe hediye etmişti.

zehraninecoraplar-jpg1-jpg2-jpg.jpg

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde yaşayan 117 yaşındaki Zeliha Barlas'ın, kendi elleriyle ördüğü 115 çift çorabı Mehmetçiğe bağışladığı anımsatıldı. Çorapların Yalova'dan alınarak Şırnak'taki Kureşin Tepe Üs Bölgesindeki Mehmetçiklere dağıtıldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Zorlu hava şartlarında görev yapan Mehmetçiklerimize Zeliha ninemizin birbirinden güzel el emeği, göz nuru çoraplarıyla birlikte yürekleri ısıtan o mektubu da dağıtıldı. Zeliha ninemizin mektubunu okuyan Mehmetçiklerimiz, birbirinden güzel çorapları giyerek operasyon hazırlıklarına başladı. Çorapların giyilmesinin ardından Kahraman Mehmetçiklerimiz bölgede terör örgütü PKK'ya yönelik keşif, gözetleme ve dinleme faaliyetleri icra etti. Komandolarımız operasyon sırasında ise Zeliha ninemize birbirinden güzel mesajlar da gönderdi. Bu asil milletin kahraman evlatlarını unutmayarak birbirinden güzel çorapları Mehmetçiklerimize bağışlayan, hayır dualarıyla Türk Silahlı Kuvvetlerimize destek olan 117 yaşındaki Zeliha ninemize bir kez daha teşekkür ediyor, sağlıklı ve mutlu uzun ömürler diliyoruz. Zeliha ninemizin ellerinden öpüyoruz" denildi.

'HEM AYAĞIMIZI HEM DE YÜREĞİMİZİ ISITTI'

Arama tarama faaliyeti sırasında Zeliha nineye teşekkürlerini ileten Mehmetçiklerden biri, "Sevgili ninem. Öncelikle gönderdiğin güzel çoraplarını aldım, mektubunu okudum. Hem ayaklarımızı hem de yüreğimizi ısıttı. Duaların ve güzel dileklerin için teşekkür eder ellerinizden öperim" dedi.

zehraninecoraplar-jpg1-jpg2-jpg-jpg5-jpg.jpg

TSK'DAN ZELİHA NİNE'Yİ ZİYARET

Salgın döneminde örmeye başladığı 115 çift çorabı Mehmetçiğe hediye eden 117 yaşındaki Zeliha Barlas, askeri heyet tarafından ziyaret edildi.

Milli Savunma Bakanlığı'nın emriyle Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından görevlendirilen 1. Ordu Komutanlığı'ndan Albay Erkan Yasan başkanlığındaki heyet, Zeliha Nine'yi evinde ziyaret etmişti.

yalovali-zeliha-nine-ordugu-coraplari-mehmetcike-gonderdi-slaeyzah.jpg

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN