Verçin: Merkez Bankası'nı serbest bırakın |Bakkal Hesabıyla Ekonomi

İktisatçı Mehmet Ali Verçin, KARAR TV'nin ilgiyle takip edilen programı 'Bakkal Hesabıyla Ekonomi'de ekonomi gündeminde olup bitenleri anlattı. Dünyanın birçok yerinde Merkez Bankaları'nın özgür olduğunu ifade eden Verçin, "Cumhurbaşkanımızdan, Merkez Bankası'nı serbest ve özgür bırakmasını istiyoruz." dedi.

KARAR gazetesi yazarı, iktisatçı Mehmet Ali Verçin, 'Bakkal Hesabıyla Ekonomi' programında ekonomik verileri, en basit şekilde aktarmaya devam ediyor.

Faiz ve enflasyon arasındaki ilişkiyi anlatan Verçin, "Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevden ayrıldıktan sonra 15 milyar dolar geri gitti, evine döndü." dedi.

"MERKEZ BANKASI'NI SERBEST BIRAKIN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunan Mehmet Ali Verçin, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımızdan, Merkez Bankası'nı serbest ve özgür bırakmasını istiyoruz. Oradaki üyelerin tamamı onun seçtiği kişiler onun güvendiği isimler. Onlara rahat bırakmasını istiyoruz. Çünkü Merkez Bankası'nın amacı insanları, bankaları ve şirketleri ütmek değil. Para kazandığı zaman sevinmeyen para kaybettiği zaman üzülmeyen bir kurum. Tek bir amacı var fiyat istikrarını sağlamak. Yani Türki Lirası'nın değerini korumak. Ve imkan bulursa istihdama ve yatırma destek olmak.

Bugün Japonya'dan bir merkez bankacısı Türkiye'ye gelse ve Türkiye Merkez Bankası'na yapmak isteyeceği şey nedir? diye bakıldığında görecektir ki bizim Merkez Bankası'ndaki yöneticiler doğru kararlar veriyorlar. Yani Merkez Bankalarının yönetilmesi artık bir sır değil, bir teknik. Sadece tecrübe kazanmış insanların, politika bileşenleri arasında denge gözetmesi ustalığıyla olan bir şey. O yüzden Sayın Cumhurbaşkanımıza rica ediyoruz, firmalarımız yatırım yapmaması yüksek faizden değil, üretimin azalması yüksek faizden değil, istihdamın azalması yüksek faizden değil, ticaretin azalması yüksek faizden değil. hepsini tek tek gösterdim başka faktörlerden dolayı olumsuzluklar gerçekleşiyor. Bir şey yapalım, bırakalım Merkez Bankası işini yapsın."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN