"Kumaştan Hayaller" gerçeğe dönüştü

"Kumaştan Hayaller" gerçeğe dönüştü

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Defacto ve Edremit Kaymakamlığı tarafından Okul-Sanayi İş birliği Balıkesir Modeli protokolü çerçevesinde uygulanmaya başlanan Kumaştan Hayaller projesinin ilk ürünleri ortaya çıktı

Yılmaz Akpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin ürettim fazlası kumaşlardan elde ettiği 300’e yakın ürünün satışı için zincir tekstil mağazasında özel bir alan oluşturuldu. Ürünlerden elde edilecek gelirle KAÇUV projeleri desteklenecek.Türkiye moda ve hazır giyim sektörün lider markalarından DeFacto ve Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) iş birliğiyle hayata geçirilen sosyal sorumluluk projesi Kumaştan Hayaller, kanser tedavisi gören çocuklar için umut olmaya devam ediyor. Okul-Sanayi İş birliği Balıkesir Modeli protokolü çerçevesinde şubat ayından itibaren Edremit’te uygulamaya başlanan projenin ilk ürünleri ortaya çıktı.Edremit Yılmaz Akpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim gören kız öğrencileri tarafından üretim fazlası kumaşlardan tasarlanan ürünler için bir alışveriş merkezinde bulunan zincir alışveriş mağazasında özel bir alan oluşturuldu. 300’e yakın ürünün satışa sunulacağı bu özel alan için bir açılış töreni düzenledi. Törene, Edremit Kaymakam Ali Sırmalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü V. Fehim Altun, Yılmaz Akpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Selda Pektaş Ulusoy, DeFacto Kurumsal İletişim Müdürü Cenk Yapıcı katıldı.Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı “Kumaştan Hayaller Projemiz. Bu projenin hayatı geçirilmesinde katkı sağlayan DeFacto yönetimine, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Yılmaz Akpınar Meslek ve Teknik Anadolu Lisesine ve tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir sosyal sorumluluk projesi oldu. Çocuklarımız çok güzel ürünler yaptılar. Bunları satacak ve bunun geliri ile kanserli çocuklarımızın tedavisi için kullanılacak. Çok güzel bir proje. Biz bu proje içinde olmaktan dolayı Edremit Kaymakamlığı olarak çok mutluyuz” dedi.Konuşma ardından Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı açılış kurdelesini kesti ve öğrencilerin tasarladıkları, yaptıkları ürünleri inceledi. Hazırlanan stanttan ilk ürünü alarak kampanyaya destek verdi.

BALIKESİR/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN