Bankalarda yeni dönem: Numaratörü tek kişi kullanacak, acil olmayan işlemler ertelenecek

Bankalarda yeni dönem: Numaratörü tek kişi kullanacak, acil olmayan işlemler ertelenecek

Sağlık Bakanlığı, yeni dönemde banka şubelerinde uyulması gereken önlemlerle ilgili bir rehber yayımladı. Buna göre, bankalardaki numaratörler sadece tıbbı maske takan tek bir kişi tarafından kullanılacak. Sağlık şikayeti olan personel çalıştırılmayacak. Müşteri, banka içerisinde bekleme alanında yakın mesafede oturtulmayacak.

Yeni tip koronavirüs salgını sonrası Türkiye’de kontrollü normalleşme süreci başladı. Koronavirüs Bilim Kurulu'nun önerileri doğrultusunda, Sağlık Bakanlığınca hazırlanan "Banka Şubelerinde Korunma ve Kontrol Önlemleri" başlıklı rehber bankalarda işleyişe kriterler getirdi.

NUMARATÖRÜ TEK KİŞİ KULLANACAK

Rehbere göre, Şube içerisinde sürekli insanlarla yüz yüze arada 1 metre veya daha kısa mesafe kalacak şekilde temas eden çalışanlar tıbbi maske takacak.

Bankalarda numaratörler sadece tıbbı maske takan tek bir kişi tarafından kullanılacak ve sabah ve akşam uygun şekilde temizlenecek.

El hijyeni sağlanması için alkol içerikli el antiseptikleri ulaşılabilir noktalarda bulundurulacak.

SAĞLIK ŞİKAYETİ OLAN PERSONEL ÇALIŞTIRILMAYACAK

Ateş, öksürük, solunum sıkıntısı gibi herhangi bir solunum yolu enfeksiyonu bulguları olan personel, şikayetleri düzelene kadar çalıştırılmayacak.

Müşteri banka içerisinde bekleme alanında yakın mesafede oturtulmayacak. Bekleme alanında, en fazla işlem bankosu kadar müşteri bulunacak.

Müşterilerle diğer müşteriler ve bankoda çalışan banka görevlisi arasında en az bir metre mesafe olacak.

ACİL OLMAYAN İŞLEMLER ERTELENECEK

Banka şubesi içerisinde müşteri sayısını azaltmak için acil olmayan bazı işlemler ertelenecek.

Çalışanlara el temizliğine dikkat edilmesine yönelik eğitim verilmesi gerektiği belirtilen rehberde, herhangi bir viral solunum yolu enfeksiyonu geçiren kişinin öksürme veya hapşırma sırasında burun ve ağzını tek kullanımlık kağıt mendille örtmesi, kağıt mendilin bulunmadığı durumlarda ise dirsek içini kullanması, mümkünse kalabalık yerlere girmemesi, eğer girmek zorundaysa ağız ve burnu kapatması, mümkünse cerrahi maske kullanması önerildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN