Barış Akarsu kimdir? Ne zaman öldü, kaç yaşındaydı? İşte hayat hikayesi

Barış Akarsu kimdir? Ne zaman öldü, kaç yaşındaydı? İşte hayat hikayesi

'Akademi Türkiye' adlı şarkı yarışmasından sonra 'Yalancı Yarim' dizisinde rol alan Barış Akarsu, mütevazı kişiliğiyle ve başarılı performansıyla 2000'li yılların en sevilen isimlerinden biri oldu. Ünlü şarkıcının 28 yaşında elim bir trafik kazasında hayatını kaybetmesi, hayranlarını yasa boğmuştu. İşte, Barış Akarsu biyografisi...

2007 yılında Barış Akarsu'nun ölümüne neden olan hatalı tasarlanan 'ölüm kavşağı', 2012 yılında yeniden düzenlendi ve 'Barış Kavşağı' adı verildi. Merhum şarkıcının anısına Amasra'da her yıl 'Barış Akarsu Kültür ve Sanat Festivali' düzenleniyor. Festivalin ilk yılında, Tarık Öktem tarafından yapılan Barış Akarsu heykeli, memleketindeki şehir parkında hayranlarını selamlıyor.

amasra-440.jpg
Barış Akarsu heykeli / Amasra

BARIŞ AKARSU'NUN HAYATI

29 Haziran 1979 tarihinde Bartın'ın Amasra ilçesinde dünyaya geldi.

İlkokulu, ortaokulu ve liseyi memleketi Amasra'da okudu.

Lise yıllarında yelkencilik sporuyla uğraşan Barış Akarsu'nun müzikle tanışması, Amasra'ya gelen müzisyenler sayesinde gerçekleşti. Gitar, klavye ve mızıka ile başlayan kariyeri, Ankara'da bazı barlarda garsonluk ve solistlik yapmasıyla devam etti.

Yaz aylarında Antalya'da animatör ve müzisyen olarak çalıştı. Karadeniz Ereğlisi'nde 4 yıl boyunca çeşitli barlarda, yerel televizyon ve radyolarda programlar yaptı.

2004 yılında ATV'de yayınlanan Akademi Türkiye yarışmasına katıldı ve birinci oldu. Yarışmadan sonra İstanbul'a yerleşerek müzik çalışmalarını sürdürdü.

Barış Akarsu, o dönem dinlediği 70'lerin ve 80'lerin rock, hard rock ve heavy metal şarkıcılarından etkilendi. Tarzı, Cem Karaca'ya benzetildi.

31 Aralık 2004 tarihinde ilk albümü 'Islak Islak'ı çıkardı. Aynı yıl içerisinde 'Islak Islak', 'Kimdir O', 'Amasra' ve 'Mavi' parçalarına klip çekti.

3 Ağustos 2006'da ikinci albümü olan 'Düşmeden Bulutlarda Koşmam Gerekir'i piyasaya sürdü. 10 yeni ve 1 cover'dan oluşan albümde söz ve bestesi Barış Akarsu'ya ait 'Yeter Be' ve 'Ben' adlı iki eser yer aldı.

2006 yılında Star TV'de yayınlanan Yalancı Yarim dizisinde, Merve Sevi ile birlikte başrol oynadı. Bu dizinin ardından 'Alfonso Tarık' olarak anılmaya başlandı.

zeysandizi-bscap0620ye4.jpg

BARIŞ AKARSU'NUN ÖLÜMÜ

Barış Akarsu, doğum gününde Muğla'nın Bodrum ilçesine giderken yanındaki iki arkadaşıyla birlikte trafik kazası geçirdi.

Arkadaşları olay yerinde hayatını kaybederken ünlü şarkıcı, kalbi durmuş vaziyette hastaneye kaldırıldı.

Yapılan müdahale sonrası kalbi yeniden çalışan Barış Akarsu, yoğun bakımda sürdürdüğü yaşam mücadelesini 4 Temmuz 2007 günü kaybederek 28 yaşında aramızdan ayrıldı.

Cenazesi, memleketi Amasra'da toprağa verildi.

BARIŞ AKARSU ALBÜMLERİ

2004 - Islak Islak
2006 - Düşmeden Bulutlarda Koşmam Gerek
2008 - Ayrılık Zamansız Gelir

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN