Barselona ve Madrid ilk 10'da

Barselona ve Madrid  ilk 10'da

İspanya'nın Barselona ve Madrid şehirleri 'Dünyanın en iyi şehirleri' raporuna göre en iyi performans gösteren 100 şehir arasında ilk 10'a girdi. Listede Türkiye'den bir tek İstanbul 21.sırada yer aldı.

Dünyanın En İyi Şehirleri raporuna göre İspanya'nın Berselona ve Madrid kenti, en iyi performans gösteren 100 şehir arasında ilk 10'a girdi. İstanbul ise listede 21. sırada kendisine yer buldu.  

Resonance Consultancy şirketinin yayınladığı bu yılki "Dünyanın En İyi Şehirleri" raporuna göre, İspanya kentleri Barselona ve Madrid, dünyanın yaşamak, çalışmak ya da ziyaret etmek için en çekici şehirleri arasında yer aldı.

LİSTEDE İSTANBUL 21.SIRADA YER ALDI

Bu yılın dünyanın en iyi performans gösteren 100 şehri arasında Barselona 8. ve Madrid de 10. sırada yer alıyor. Barselona ve Madrid'in Londra, New York, Dubai gibi dünya çapında kentlerle omuz omuza durduğu listede Türkiye'den de bir şehir var. İstanbul, listenin 21. sırasında yer alıyor. 

Raporda Barselona için "neredeyse ideal bir Avrupa kenti" dense de şehrin tanıtım direktörü Barselona'nın daha gelişebileceği birçok alan olduğunu düşünüyor. 

Barselona Kent Konseyi'nin şehir tanıtım direktörü Mario Rubert, "Çok daha fazla belediyenin bulunduğu büyükşehir bölgesi ile ittifaklar kurabilir ve koordineli bir yapı ile strateji oluşturabilirsek o zaman en büyük şehirlerle rekabet etmek için gerekli ekonomik güce ve büyüklüğe sahip oluruz." dedi. 

Bu yıl ilk kez listenin ilk 10'una giren Madrid, Resonance Consultancy tarafından insanları sayesinde yeniden doğması sebebiyle övgü topladı.

Madrid'in tanıtımı ve marka hizmetleri müdürü Ana Alemany'ye göre şehirdeki insanlar Madrid'in en önemli varlıkları" dedi. 

Madrid Kent Konseyi'nin Madrid'in tanıtımı ve marka hizmetleri müdürü Ala Alemany ise, "İnsanların bizi tanımasını, şehri deneyimlemesini ve hepsinden de önemlisi Madridlilerin sıcaklığını tatmalarını istiyoruz. İnsanların sıcaklığı bizi diğer büyük Avrupa şehirlerinden ayırıyor ve öne çıkarıyor" diye konuştu. 

Her yıl yayımlanan listede şehirleri değerlendirirken geniş kapsamlı faktörler dikkate alınıyor. Bunlar arasında yatırımcılarda uyandırdıkları ilgi, mutfakları, kültürel değerleri ve hatta sosyal medyada bu şehirlerle ilgili yapılan yorumlar da yer alıyor. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN