Başbakan konuştu... Japonya'da erken seçim sinyali

Başbakan konuştu... Japonya'da erken seçim sinyali

Japonya Başbakanı Suga, Liberal Demokrat Parti'deki başkanlık görevinin sona ereceği 30 Eylül önce erken seçime gidilebileceğini söyledi.

Ulusal bir televizyon kanalına konuşan Japonya Başbakanı Suga Yoşihide, Temsilciler Meclisi'nin (Şuugiin) feshedilerek erken seçim çağrısı yapılması ihtimaline yönelik soruya cevap verdi.

Liberal Demokrat Parti'deki başkanlığı görevinin sona ereceği 30 Eylül öncesi erken seçim olasılığı ile ilgili Suga "İhtimal dahilindedir" ifadesini kullandı.

'GENSERO TALEBİ'NE CEVAP

Muhalefet milletvekillerinin, kabinenin güvenoyunu sorgulayacak gensoru talebi verecekleri iddiasını değerlendiren Suga, bunun da erken seçime zemin hazırlayabileceğini belirtti.

Suga, Kovid-19 aşılarıyla "hayatın normale döndüğü" ve salgının kontrol altına alındığı bir sosyo-ekonomik ortamda erken seçimin mümkün olduğunu savundu.

Şuugiin milletvekillerinin görev süreleri 21 Ekim'de sona erecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN