Başkan Yavaş'tan çiftçilere kırmızı mercimek desteği

Başkan Yavaş'tan çiftçilere kırmızı mercimek desteği

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yerli üretimi artırmak ve kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla yeni bir destek projesini hayata geçiriyor. Çiftçiler destekten yararlanmak için 25-27 Ocak tarihleri arasında başvurabilecek.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankaralı çiftçilere yönelik yeni destek projesi başlattığını duyurdu. Yerli üretimi artırmak amacıyla başlatılacak projeden yararlanmak isteyen Ankaralı çiftçiler  25-27 Ocak 2021 tarihleri arasında başvuruda bulunabilecek.

Yerli üretimi artırmak ve üreticiye destek olmak amacıyla yeni bir destek projesini daha devreye sokacak olan Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı; Şereflikoçhisar, Bala ve Haymana ilçelerinde çiftçilere ilk kez “Kırmızı Mercimek Tohumu” dağıtımı gerçekleştirecek.

18.jpg18.jpg18-001.jpg

Mercimek tohumu desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerin; Bala Gençlik Merkezi, Haymana ASKİ Şantiyesi ve Şereflikoçhisar Fen İşleri Şantiyesine 25-27 Ocak 2021 tarihleri arasında gelerek bizzat başvuruda bulunması gerekiyor.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı başvurular tamamlandıktan sonra üç ilçede çiftçilere tohum dağıtımına başlayacak

MANSUR YAVAŞ'IN ÇOK KONUŞULAN PROJELERİ

17.jpg

BAKKAL DEFTERLERİNİ KAPATIN 

Yavaş'ın pandemi sürecinde başlattığı borç defterlerini kapatma kampanyası ve kısa sürede yayıldı. Yavaş, “Kendiniz veya birkaç kişi bir araya gelin ve mahallenizde ya da komşu mahallede, bakkala, kasaba ve manava veresiye yazdırılmış borçları ödeyin, hesaplarını kapatın” dedi.

CHP’li belediyelerin başlattığı bağış kampanyasında toplanan bir bölüm paranın İçişleri Bakanlığı genelgesiyle bloke edilmesi üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal sorumluluk ve toplumsal dayanışma kampanyası kapsamında borç defterlerini kapatmak için bir kampanya başlattı.

Başkent’te hiçbir vatandaşı mağdur etmeyeceklerini söyleyen Mansur Yavaş sosyal medya hesapları üzerinden hayırsever vatandaşlara şu çağrıda bulundu:

* Hepimiz biliyoruz ki dayanışma gerektiren zor günlerden geçiyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım etmek isteyip de edemeyen hayırsever vatandaşlarımız olduğunu çok iyi biliyorum.

‘DERDİNE YETİŞİLMEMİŞ HİÇ KİMSE BIRAKMAYALIM’

* Şimdi o hayırsever vatandaşlarımıza hiç kimseyi incitmeyecek ve engel çıkarılamayacak güzel bir teklifim var. Kendiniz veya birkaç kişi bir araya gelin.

* Hemen mahallenizdeki ya da komşu mahallenizdeki bakkala, kasaba, manava gidin. Veresiye defterindeki bir ihtiyaç sahibinin borcunu ödeyin, hesabını kapatın.

* Biz komşuyuz, biz hemşeriyiz, biz milletiz. Gereğini yapalım. Hep birlikte, el ele, derdine yetişilmemiş hiç kimse bırakmayalım.

* Üstelik önümüz Ramazan. Ankaralılar olarak, bu zor günlerde lütfen böyle bir güzelliğe imza atalım, Türkiye'ye örnek olalım.

15.jpg

SU İSRAFINI ÖNLEME PROJESİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yaşanan kuraklık nedeniyle rekreasyon ve park alanlarında alternatif sulama yöntemleri için harekete geçti. Sosyal medya hesapları üzerinden Başkentlilere yeni alternatif sulama yöntemini açıklayan Başkan Yavaş, “Yağmur ve yüzey sularını depolayarak sulamada kullanmaya başlıyoruz. Depolama sistemlerimiz ilk etapta kentimizdeki 40 rekreasyon ve park alanında olacak. Kuraklıkla mücadele kapsamında tasarruf odaklı ve israfın önüne geçen projelerimizi sürdüreceğiz” dedi.

İLK ETAPTA 40 PARKTA KURULACAK 

Başkent’teki yeşil alanları depolanan bu sularla sulayarak su tüketimini en aza indirmeyi ve maliyetleri düşürmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, ilk etapta mevcut 40 parkta depolama sistemini kuracak.

Yeni yapılacak parklarda da depolama sistemlerinin kurulacağını açıklayan Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hasan Muhammet Güldaş, projeye ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Başkanımız Sayın Mansur Yavaş öncülüğünde kuraklıkla mücadele konusunda uzun zamandır çalışıyoruz. Öncelikle iklim değişikliği ile ilgili şube müdürlüğümüzü kurduk. Çok çeşitli tedbir ve önlemler aldık. Bunlardan bir tanesi mevcut ve yeni parklarımızda yağan yağmur sularının, yüzey sularının mutlak suretle yağışın olduğu zamanlarda depolanması. Bu yağmur ve yüzey sularını bütün parklarımızda depoladığımız takdirde yüksek rakamlara tekabül edecektir.

Depoladığımız bu suları parklarımızda kullanarak buradaki opsiyonu yazın evlerimizde kullanacağımız suların sigortası olarak devreye sokacağız. Aynı zamanda bu proje park maliyetlerimizi de büyük ölçüde azalacaktır.”

Parkların fiziksel şartlarına göre çeşitli depo ve depolama sistemleri hazırladıklarını belirten Güldaş, “Kuraklık bir numaralı gündemimiz, hepimize çok büyük görevler düşüyor. Biz de Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz” dedi.

SANATÇILARA NEFES ALDIRACAK PROJE 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiren özel tiyatroları ve tiyatrocuları unutmadı. Mansur Yavaş, 37 tiyatro oyununun ABB TV ve Başkent Mobil üzerinden yayınlanacağını duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, pandemi döneminde zor günler geçiren ve seyirciyle buluşamayan tiyatrolara ekonomik yönden de destek sağladı.

16.jpg

 

 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN