'Başkent 153' vatandaşın ayağına gidiyor

'Başkent 153' vatandaşın ayağına gidiyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeni bir hizmeti daha Başkentlilerle buluşturdu. 'ALO 153 Mavi Masa' artık 'Başkent 153' adıyla hizmet vermeye başladı.

Ankara'das mobil araçlarla vatandaşın ayağına giden Başkent 153 ekipleri, merkez ve ilçelerde mahalle mahalle dolaşarak vatandaşlarla yüz yüze görüşmeler gerçekleştiriyor. Yenilenen hizmet anlayışı ile vatandaş memnuniyetini önceleyen Büyükşehir Belediyesi ayrıca “Birim Denetim”, “Cevap Denetim” ve “Rapor Analiz” ekipleri kurarak, üçlü denetim ve kontrol mekanizması oluşturdu. Başkentlilerin şikâyet ve taleplerini yerinde görüşerek, bildirimleri işleme alan ekipler ile ilk etapta 5 binek aracı ve 1 elektrikli minibüs ile hizmet vermeye başladı. Teknolojik yenilikleri yakından takip eden ve akıllı kent sistemlerini hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, mobil araç hizmetiyle sorunlara daha hızlı ve etkin çözüm sağlamayı amaçlıyor.

ÇAĞRI MERKEZİ HİZMET ANLAYIŞINI DEĞİŞTİRDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatıyla yenilenen “ALO 153 Mavi Masa”, Çağrı Merkezi hizmet anlayışını da değiştirdi. Çağrı Merkezi’nde ve sahada görevli olan Başkent 153 ekiplerinin vatandaşlardan aldıkları bildirimler bundan sonra üç farklı ekip tarafından takip edilmeye başlandı. “Birim Denetim” ekipleri “Başkent 153”çalışanları ile her ay düzenli toplantılar yaparak aksayan konuları kısa sürede çözüme kavuştururken, “Cevap Denetim” ekibi de başvuruya verilen cevabın uygun olup olmadığının kontrolünü sağlıyor. Cevabın zamanında verilip verilmediğinden sorunun çözülüp çözülmediğine kadar inceleme yapan Cevap Denetim ekipleri ise vatandaşa hazır ve otomatik cevap yerine detaylı bilgi sunuyor. En son aşamada şikayet konusuna verilecek cevaba görüntü eklenerek doğrulaması sağlanıyor. Üçüncü ekip olarak devreye giren “Rapor Analiz” ekibi de Ankara’nın hangi bölgesinde ne tarz sorunlar yaşandığını, bu sorunların ne kadar süredir devam ettiğini ve birimlerin bu sorunlara karşı hangi işlemleri yaptığını ya da yapamadığını aylık raporlarla tespit ediyor.

VATANDAŞLARI SEVİNDİREN HİZMET

Mobil araç uygulamasının başlamasıyla Başkent 153 ekiplerini karşısında gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizlemezken, Haymana ilçesinde yaşayan Cemal Doğan memnuniyetini, “Köyümüze senelerdir hiç hizmet gelmedi. Bugünden sonra Mansur Başkanımız sayesinde Ankara Büyükşehir Belediyesinden hizmet geleceğine inanıyoruz. İlgilendiğiniz için teşekkür ediyoruz” sözleriyle dile getirdi. Günlük olarak haritaları çıkarılan noktalara hareket eden saha ekipleri mahalle muhtarlarıyla da irtibat içinde çalışmalarını sürdürerek, hafta içi 09.00-18.00 saatleri arasında hizmet veriyor. “Başkent 153” ekipleri mobil araçlarla vatandaşların yoğun olarak bulunduğu kent meydanları dahil evler, kahveler, iş yerleri ve en ücra noktalara giderek sorunları yerinde dinliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN