Basquiat'ın 'Savaşçı' tablosu 41,8 milyon dolara satıldı

Basquiat'ın 'Savaşçı' tablosu 41,8 milyon dolara satıldı

Jean-Michel Basquiat'nın ''Warrior'' tablosu 41,8 milyon dolara satıldı. Eser, Asya'da satılan en pahalı Batılı eser ünvanına sahip oldu.

Jean-Michel Basquiat’nın "Warrior" (Savaşçı) adlı tablosu Hong Kong'da düzenlenen müzayede 41,8 milyon dolara alıcı buldu. Christie’s Müzayede Evi, Savaşçı tablosunun şimdiye kadar Asya’da satılan en pahalı Batılı eser ünvanına sahip olduğunu duyurdu.

YARI OTOBİYOGRAFİK BİR ÇALIŞMA

Amerikalı siyahi sanatçı Basquit'nın 1982 tarihli tablosuna tahmini 31 milyon ile 41 milyon dolar arasında satış tutarı belirlenmişti. Christie's yaptığı açıklamada, eserin "Hong Kong-New York arasında süren yoğun bir ihale savaşından" sonra satıldığını belirtti.

Basquiat  'Savaşçı' eserini, toplumdaki eşitsizliğe ve siyahların sanat dünyasında temsil edilmemesine odaklanan yarı otobiyografik bir çalışma olarak yorumluyor.

SON 50 YILIN EN ÖNEMLİ RESSAMI

Christie's Müzayede evi, Basquiat ile ilgili yaptığı açıklamada, "Jean-Michel Basquiat'ın Savaşçısı, sanatçının neden son 50 yılın en önemli ressamlarından biri olarak görüldüğünü kanıtlıyor" ifadelerine yer verdi.

Basquiat'ın 1982 tarihli "isimsiz" eseri ise geçen sene New York'ta yapılan müzayedede 15,2 milyon dolara satılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN