Yayladan topladıkları bitkileri satarak geçimlerini sağlıyorlar

Yayladan topladıkları bitkileri satarak geçimlerini sağlıyorlar

Batman’ın Kozluk ilçesinde yaşayan vatandaşlar, dağlardan farklı bitkileri toplayıp satarak aile geçimine katkıda bulunuyor

Kozluk ilçesine bağlı dağ köylerinde yaşayan vatandaşlar, karların erimesini fırsat bilerek yaylalardan ışkın, kenger, kekik, ısırgan, dere ve gülbahar gibi çeşitli ot ve bitkileri toplayarak ilçe merkezinde satıp aile bütçelerine katkı sağlıyor. Doğal ürünlerine büyük bir rağbet gösterildiğine dikkat çeken köylüler, "Vaktimizin çoğunu köyde hayvancılık ve çiftçilik yaparak geçiriyoruz. Baharın gelmesi ile birlikte her fırsatta yaylalara çıkarak tabiatın bizlere sunduğu ürünleri topluyoruz. Topladığımız bitki ve otları tükettiğimiz gibi fazla kısmını da ilçe merkezi veya Batman merkeze götürerek satıyoruz" dedi.

BATMAN/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN