Bavyera'da sokağa çıkma yasağı uzatıldı

Bavyera'da sokağa çıkma yasağı uzatıldı

Almanya'nın Bavyera eyaletinde koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağının süresi 19 Nisan'a kadar uzatıldı.

İlk olarak Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünya genelinde yayılmaya devam eden koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler sıkılaştırılmaya devam ediyor.

Almanya'nın Bavyera eyaletinde uygulanan sokağa çıkma yasağının süresi uzatıldı. Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder, eyalette 21 Mart tarihinden itibaren uygulanan sokağa çıkma yasağının süresinin 19 Nisan'a kadar uzatıldığını açıkladı.

EYALETTE 15 BİNE YAKIN VAKA VAR

Söder, açıklamasında bu zamana kadar alınan önlemlerin işe yaradığına vurgu yaparak, uygulamaların aynı şekilde devam edeceğini ifade etti. Vatandaşlara düzenlemelere uymalarının gerekliliğini hatırlatan Söder, eyalette 14 bin 500 vakanın bulunduğunu ve bu zamana kadar 133 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Söder, ölenlerin büyük bir kısmının 60 yaşının üzerinde olmasına rağmen gençlerin de risk grubunda olduğunun altını çizdi. Halka sağduyu çağrısında bulunan Başbakan Söder, "Erken hareket ederseniz daha az riskle karşılaşırsınız" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN