BBC, İran'da koronavirüs nedeniyle 210 kişinin öldüğünü açıkladı

BBC, İran'da koronavirüs nedeniyle 210 kişinin öldüğünü açıkladı

BBC, İran'da koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısının 210 olduğunu iddia etti. İranlı yetkililer sayıyı 34 olarak açıklamıştı.

BBC, İran'da yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının en az 210 olduğunu duyurdu. İran'da sağlık hizmetleri sistemine bağlı bazı kaynakların BBC Farsça'ya bilgi verdiği aktarıldı.

Dün İran Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 34'e, vaka sayısının ise 388'e yükseldiği duyurulmuştu.

210 KİŞİ ÖLDÜ İDDİASI

Bugün İran hükûmetinden yeni bir açıklama gelmezken, BBC, hastane kaynaklarından edindiği bilgiye dayanarak ölü sayısının 210 olduğunu öne sürdü.

Çoğu vakanın başkent Tahran'dan ve virüsün ilk ortaya çıktığı yer olan Kum kentinde görüldüğü bildirildi.

VAKA SAYISI 83 BİNİ GEÇTİ

Çin'de ortaya çıkarak dünyada 40'ın üzerinde ülkede görülen yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son olarak 2 bin 858 olarak belirlendi. Dünya genelinde vaka sayısı 83 bini geçti.

Dünya Sağlık Örgütü ise yaptığı son açıklamada Koronavirüs için küresel risk seviyesini 'yüksek'ten, 'çok yüksek' seviyeye çıkardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN