BBC sunucusu Emily Maitlis gündemi salladı: Masal okumayın, koronavirüs herkese eşit değil

BBC sunucusu Emily Maitlis gündemi salladı: Masal okumayın, koronavirüs herkese eşit değil

BBC Newsnight sunucusu Emily Maitlis'in, koronavirüs ile ilgili yaptığı çıkış gündemi salladı. BBC'nin güncel gelişmeleri analiz eden programda konuşan Maitlis "Bu masalı düzeltmek gerekiyor. Ön saflarda çalışan, otobüs şoförleri, rafları dolduran işçiler, hastane personeli, huzurevi çalışanları, esnaf... Orantısızca düşük ücret alan bu insanlar virüse daha fazla maruz kalıyorlar" diye konuştu.

BBC Newsnight sunucusu Emily Maitlis'in, koronavirüs ile ilgili yaptığı çıkış gündemi salladı. BBC'nin güncel gelişmeleri analiz eden programı Newsnight'ta sunucu Emily Maitlis'in yaptığı giriş konuşması İngiltere'nin gündemine oturdu.

Maitlis, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve kabine arkadaşlarının söylediğini aksine koronavirüsten herkesin eşit derecede etkilenmediğini söyledi:

MASAL OKUMAYIN ÇÜNKÜ...

"Bu masalı düzeltmek gerekiyor. Ön saflarda çalışan, otobüs şoförleri, rafları dolduran işçiler, hastane personeli, huzurevi çalışanları, esnaf... Bu insanların işleri fiziksel olduğu için evden çalışamıyorlar. Sokağa çıkma kısıtlamaları da onlar için daha zorlu çünkü çok katlı apartmanlarda ve küçük dairelerde yaşıyorlar. Orantısızca düşük ücret alan bu insanlar virüse daha fazla maruz kalıyorlar"

İNGİLTERE'DE SON DURUM NE?

İngiltere'de koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 938 artarak 7 bin 97'e çıktı.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 938 ile Kovid-19 salgınında bir gün içindeki en fazla ölüm kaydedildi.

Toplam can kaybı 7 bin 97 olurken, Kovid-19 görülen vaka sayısı da 5 bin 492 artışla 60 bin 733'e çıktı. Son 24 saatte 12 bin 959 kişiye daha test yapılırken, toplam test sayısı 232 bin 708'e yükseldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN