Bedelli askerlik ne kadar 2020? Bedelli askerlik ücreti değişti

Bedelli askerlik ne kadar 2020? Bedelli askerlik ücreti değişti

Son dakika haberi: 2020 yılı bedelli askerlik ücretinde değişiklik yapıldı. Bilindiği üzere, beş senede bir yapılan bedelli askerlik sistemi, geçen yıl kalıcı hale getirilerek her vatandaşın bu hizmetten faydalanması sağlandı. 'Bedelli askerlik ne kadar?' sorusunun yanıtı merak edilirken, 2020 yılı temmuz-aralık döneminde bedelli yapacak için asker adayları için ücrette güncelleme yapıldı. İşte detaylar...

'Bedelli askerlik ne kadar oldu?', '2020 yılı bedelli askerlik ücreti nedir?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı Askeralma Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre bedelli askerlik tutarında değişiklik yapıldı. En son 2018 yılında 15 bin lira ücret karşılığında çıkarılan bedelli askerlik, 2019'da daimi yapılarak 30 bin lira ücret bedeli belirlenmişti. Sene içerisinde ocak-haziran ve temmuz-aralık aralığında olmak üzere iki kez güncelleme yapılacağı belirtilmişti. 2020 yılının ikinci yarısı için bedelli askerlik ücreti belli oldu. Detaylar haberimizde...

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR 2020?

Bedelli askerliğe ilişkin fiyat güncellemesi yapıldı. Bütçe ve Mali Hizmetler Genel Müdürlüğü'nün yapmış olduğu hesaplamaya göre 2020 yılı temmuz-aralık döneminde bedelli askerlik ücreti 37 bin 70 TL olarak belirlendi. Bir ay eğitim alacak olan bedelli askerler 37 bin 70 lirayı ilgili banka hesabına yatırması gerekiyor.

DÖVİZLE ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR 2020?

Dövizle askerlik yapacak olanlar ise 5 bin 563 euroya bedelli askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacaklar.

KATSAYI YÜKSELDİ

Bedelli askerlik ücreti hesaplanırken katsayı dikkate alınıyor. Ocak-haziran döneminde katsayı 0.146061 iken temmuz-aralık döneminde 0.154461 olarak gerçekleşti.

Ocak-haziran döneminde bedelli askerlik 35 bin 54 lirayken temmuz-aralık döneminde 37 bin 70 lira oldu.

Dövizle askerlik ocak-haziran döneminde 5 bin 261 euroyken, Temmuz/Aralık döneminde 5 bin 563 euro oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN