Beğendik (Botan) Köprüsü nerede? İşte Botan (Beğendik) Köprüsü'nün teknik özellikleri

Beğendik (Botan) Köprüsü nerede? İşte Botan (Beğendik) Köprüsü'nün teknik özellikleri

Türkiye'nin en yüksek köprüsü açıldı! 5 saatlik yolu 2 saate düşürecek Beğendik (Botan) Köprüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı. Ülkemizin en yüksek köprüsü olma özelliğine sahip Botan (Beğendik) Köprüsü'nün nerede olduğu internette araştırılıyor. İşte Uluçay üzerine inşa edilen karayolu köprüsünün teknik özellikleri...

'Beğendik (Botan) Köprüsü nerede?', 'Botan (Beğendik) Köprüsü'nün uzunluğu yükseliği ne kadar ve teknik özellikleri neler?', 'Beğendik Köprüsü açıldı mı?' sorularının yanıtlarını sayfamızda aktardık. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantıyla katıldığı törenle Türkiye'nin en uzun köprüsü olan Botan (Beğendik) Köprüsü hizmete açıldı. Karayolu köprüsüyle ilgili bilgiler merak ediliyor. Detaylar haberimizde...

BEĞENDİK (BOTAN) KÖPRÜSÜ NEREDE?

Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Beğendik Beldesi'nde yapımına 2014 yılında başlanan, Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan Beğendik Köprüsü tamamlanarak ulaşıma açıldı.

Botan Çayı (Uluçay) üzerinde, bölgedeki terör saldırılarına rağmen inşası tamamlanan, 450 metre uzunluğuna sahip köprü, 165 metre yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek köprüsü olma özelliği taşıyor.

GOOGLE HARİTALAR'DA GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN

BOTAN (BEĞENDİK) KÖPRÜSÜ'NÜN ÖZELLİKLERİ NELER?

Kutu kesitli art germeli dengeli konsol viyadüklü asma köprü, iki ayak arasındaki 210 metre orta açıklık ile Türkiye'nin en büyük konsol viyadüklü köprüsü.

450 metre uzunluk, 165 metre yüksekliğe sahip köprü, 10 metre platform genişlik, 2'şer metre yürüyüş yolu olmak üzere toplamda 14 metre genişlikte.

Proje sayesinde Van ile Siirt-Pervari arasındaki seyahat süresi 5 saatten 2 saate inecek, vatandaşlara yüksek standartlı ulaşım imkanı sunulacak.

Bu sayede zaman ve akaryakıttan da tasarruf elde edilerek, ekonomiye katkı sağlanacak.

25 BİN PERSONEL İSTİHDAM EDİLDİ

Beğendik Köprüsü ile Beğendik-Pervari arasının 8 kilometre kısalırken projenin tasarımından proje ve inşasına kadar tamamen Türk mühendis ve işçilerinin emeği ile yapıldı.

Köprünün yapımında da yüzde yüz yerli malzeme kullanırken yapım çalışmaları boyunca 255'i Beğendik Köprüsü'nde olmak üzere toplam bin 25 personel istihdam edildi. Yapımı dahi bölge insanımız için önemli bir iş kapısı oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN