Belarus, yakaladığı Wagner askerleri için Rusya'dan açıklama bekliyor

Belarus, yakaladığı Wagner askerleri için Rusya'dan açıklama bekliyor

Belarus, ülkesinde yakaladığı 33 Rus Wagner askeriyle ilgili Rusya'dan açıklama bekliyor.

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, güvenlik güçlerince yakalanan Rus Wagner'e bağlı 33 paralı askerle ilgili olarak Güvenlik Konseyine, "durumla ilgili açıklama yapmaları için acilen Rusya'nın ilgili kurumlarına başvurulması" talimatı verdi.

BELTA haber ajansının haberine göre, Lukaşenko, ülke güvenlik güçlerinin Rus Wagner'e bağlı 33 paralı askeri yakalamasıyla ilgili olarak Güvenlik Konseyini topladı.

RUSYA'DAN TEPKİLER GELDİ

Burada yaptığı konuşmada, "Sizleri bu gece gerçekleşen olağanüstü olayın netleştirilmesi için buraya davet ettim. Bunu farklı bir şekilde adlandıramayız." diyen Lukaşenko, Rusya'dan tepkiler geldiğine dikkati çekti.

Lukaşenko, "Ruslar, bu vatandaşları ülkeye kendimizin soktuğumuzu neredeyse söylüyorlar. Kirli niyetlerini bir şekilde haklı çıkarmaları gerekiyor." ifadesini kullandı.

AÇIKLAMA BEKLİYORLAR

Konsey üyelerinden durumun netleştirilmesini isteyen Lukaşenko, "Eğer bunlar Rus vatandaşı ise ki sorgulamadan öyle olduğunu anlıyorum, Rusya'nın ilgili kurumlarına durumla ilgili açıklama yapmaları için acilen başvurmak gerekiyor." dedi.

Lukaşenko, "Suçlu değillerse iyi. Bize yakın ülkeyi itibarsızlaştırmak gibi hedeflerimiz yok." diye konuştu.

Belarus güvenlik güçlerinin ülkede Rus güvenlik şirketi Wagner'e bağlı 33 paralı askeri yakaladığı ve bununla ilgili soruşturma başlatıldığı açıklanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN