Belçika'da vaka sayısı 20 bine dayandı

Belçika'da vaka sayısı 20 bine dayandı

Belçika'da koronavirüs salgınında vaka sayısı bin 260 artarak 19 bin 691'e ulaşırken, ölü sayısı da 164 artarak bin 447 oldu. Belçika Bütçe Bakanı David Clarinval, günlük test kapasitesini 40 ila 50 bine çıkarmayı hedeflediklerini de açıkladı.

Belçika'da koronavirüs (Kovid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı arttı.

Belçika Kriz Merkezi'nden yapılan açıklamada, ülkede hastaneye kaldırılan toplam kişi sayısının son 24 saatte 499 kişi artarak 5 bin 735'e yükseldiği kaydedildi.

TOPLAM VAKA SAYISI 19 BİN 391

Açıklamada, 16 kişinin daha yoğun bakıma alınmasıyla bu ünitedeki toplam hasta sayısının bin 261 olduğu ifade edildi.

Kovid-19 görülen kişi sayısının bibn 260 artarak 19 bin 691'e çıktığı belirtilen açıklamada, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının da 164 artışla bin 447'ye ulaştığı bildirildi.

Açıklamada, Belçika'da 15 Mart'tan bu yana 3 bin 751 kişinin Kovid-19'u atlattığı açıklandı.

BELÇİKA TEST SAYISINI ARTIRMAYI PLANLIYOR

Belçika Bütçe Bakanı David Clarinval, Fransızca yayın yapan Le Soir gazetesine yaptığı açıklamada, yetkililerin günlük test kapasitesini 40 ila 50 bine çıkarmayı hedeflediğini ifade etti.

Clarinval, bunun ardından ülkenin normalleşme sürecine 'yavaş yavaş' dönmeyi planladığını belirterek ekonomik etkinin 2008 finansal krizinden çok daha ağır olacağını tahmin ettiklerini kaydetti.

Brüksel'deki otomotiv üreticisi Audi fabrikasındaki çalışanlar da Brüksel Serbest Üniversitesiyle (VUB) ortak bir çalışma yürüterek solunum cihazları üretmek istediklerini duyurdu. Yetkililerin onayının ardından fabrika çalışanlarının bu hafta üretime başlayabilecekleri belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN