Belçika'dan yeni seyahat kararı

Belçika'dan yeni seyahat kararı

Belçika'da seyahat kısıtlaması kaldırıldı. Alınan yeni karara göre artık seyahat etmek isteyenler yolculuk yapmalarının mutlaka gerekli olduğunu kanıtlamak zorunda değiller.

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi nedeniyle birçok ülke vaka sayılarına göre kısıtlama kararları almaya devam ediyor. Bu kapsamda aşılama çalışmaları da sürüyor.

Geçtiğimiz gün, nüfusunun yüzde 50'den fazlasını iki doz aşılayan İsrail, sokakta maske takma zorunluluğunu kaldırdı. Bugün Belçika hükümeti de üçüncü dalga ve Kovid-19'un yeni türleriyle mücadele için 27 Ocak'tan beri uyguladığı zorunlu olmayan seyahatlerin kısıtlanmasına son verdi.

Belçika'ya Avrupa ülkelerinden girenlerin veya ülkeden çıkmak isteyenlerin seyahatlerinin mutlaka gerekli olduğunu kanıtlaması mecburiyeti de bu kararla birlikte sona erdi.

KISITLAMA KALDIRILSA DA SIKI KURALLAR DEVAM EDİYOR

Buna rağmen Belçika'ya seyahat kuralları sıkı olmayı sürdürüyor. Ülkeye seyahatlerin 48 saat öncesinde 'form' doldurulması ve önceki 14 günün nerede geçirildiğinin bildirilmesi gerekiyor. Gelinen bölgedeki salgın durumuna göre Belçika'da ne kadar süre karantinaya girileceği ve hangi günler Kovid-19 testi yapılacağı bildiriliyor. Yüksek riskli bölgelerden Belçika'ya seyahatin öncesinde negatif PCR testi alınması da gerekiyor. İngiltere, Güney Afrika ve Güney Amerika'dan seyahatlerde ise 10 gün karantinaya girilmesi ve karantinanın 1'inci ve 7'inci günlerinde test şart koşuluyor. 

Kaldırılan kısıtlama kararına göre, Belçika'ya girenlerin veya ülkeden çıkmak isteyenlerin seyahatlerinin mutlaka gerekli olduğunu kanıtlamaları gerekiyordu. Belçika, yasak kapsamında ülkeye Avrupa Birliği (AB) ve Schengen ülkelerinden giriş öncesi 'onur beyannamesi' doldurulmasını ve burada seyahatin amacının belirtilmesini şart koşmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN