Berk Cankat kimdir kaç yaşındadır ve nerelidir?

Berk Cankat kimdir kaç yaşındadır ve nerelidir?

Show TV dizisi Zemheri oyuncu kadrosunda yer alan Berk Cankat’ın hayat hikâyesi de izleyiciler tarafından en çok araştırılan konuların başında geliyor. Peki Berk Cankat kimdir ve kaç yaşındadır ve aslen nerelidir? Tüm detaylar karar.com’da…

9 Mayıs 1984 yılında Ankara’da dünyaya gelen Berk Cankat, Sana Bir Sır Vereceğim, Medcezir, Muhteşem Yüzyıl Kösem, Güzel Köylü gibi dizilerde rol almış ve son olarak Show TV’nin dizisi Zemheri oyuncuları arasında yer almıştı. İşte Berk Cankat’a dair bilgiler…

BERK CANKAT KİMDİR?

Berk Cankat, 9 Mayıs 1984 tarihinde Ankara’da dünyaya gelmiştir. Müteahhit bir babanın çocuğudur. Bu yüzden babasının mesleği dolayısıyla çocukluğu Eskişehir, Hatay ve Ankara üçgeninde geçmiştir. İlkokulunu Hatay’da olduğu yıllarda okumuştur. Ortaokulunu ve liseyi de Ankara’da okumuştur. Lise eğitiminden sonra üniversiteyi 2002 yılında Ankara Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü’nden okuyarak buradan 200 yılında mezun olmuştur.

Üniversiteyi bitirdikten sonra İstanbul’a yerleşir ve burada bir arkadaşıyla Grafiker mesleğini yapmaya başlamıştır. Bir yandan işini yaparken diğer yandan da oyunculuk yapmaya karar vermiş ve oyunculuk eğitimi almaya başlamıştır.

Akademi 35 Buçuk Sanat Evi’nde oyunculuk eğitimi almış ve profesyonel olarak tiyatro hayatına başlamıştır.

2011 yılında “Martı” ve “Barut Fıçısı” isimli oyunlarda ve 2012 yılında “Merhaba Efendim” isimli oyunda rol almıştır.

İlk defa 2013 yılında FOX TV ekranlarında yayınlanan “Sana Bir Sır Vereceğim” isimli dizi ile izleyici karşısına çıkmıştır. Bu dizide fantastik güçlere sahip olan Savaş isimli karakteri canlandırmıştır.

20-01/01/berk-cankatjpgg.jpg

Sonra 2014 yılında “Medcezir” isimli dizide konuk oyuncu olarak rol almıştır.

Yine 2014 yılında “Güzel Köylü” isimli dizide Cemal karakterine can vermiştir.

Berk Cankat, son olarak Show TV’nin yeni dizisi Zemheri’nin oyuncu kadrosunda yer almaktadır.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

ROL ALDIĞI DİZİ VE FİLMLER

Güzel Köylü 2014,
Medcezir 2014,
Sana Bir Sır Vereceğim 2013.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN