Beşar Esad'ın sırdaşı hayatını kaybetti

Beşar Esad'ın sırdaşı hayatını kaybetti

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a sadakati ve muhalefete karşı sert tavrıyla tanınan yakın sırdaşı, daha önce Suriye’nin Washington'da büyükelçiliği görevinde de bulunan, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim 79 yaşında hayatını kaybetti.

Esad rejiminin haber ajansı SANA'nın son dakika geçtiği bilgiye göre, rejimin Dışişleri Bakanı Velid Muallim yaşamını yitirdi. Haberde, Muallim'in ölüm nedenine ilişkin bilgi paylaşılmadı.

79 yaşındaki Muallim, 11 Şubat 2006'den beri rejimin dışişleri bakanlığı görevini sürdürdü.

ESAD REJİMİNİN EN BÜYÜK DESTEKÇİLERİNDEN

Muallim, Suriye'deki iç savaşta Esad rejiminin en büyük destekçilerinden biri olarak dikkati çekti. Ülkede 2011 yılında başlayan barışçıl gösterilere sert müdahale edilmesi emri veren Esad'a tam destek veren Muallim sonrasında patlak veren iç savaş sürecinde de ülkenin Rusya ve İran'a yakınlaşmasının arkasındaki mimar olarak biliniyor. Ülkedeki karışıklığın müsebbibi olarak ABD ve Batı'yı gösteren Muallim silahlı muhalifleri de terörist olarak nitelendirmişti.

1941'de başkent Şam'da dünyaya gelen Muallim, 1990-1999 arasında da Suriye'nin ABD'deki büyükelçisi olarak rejim saflarında yer almıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN