Beşşar Esad Suriye'de seçime gideceğini açıkladı

Beşşar Esad Suriye'de seçime gideceğini açıkladı

Suriye'de binlerce masum insanın katili olan Beşşar Esad, 13 Nisan'da genel seçime gideceğini açıkladı. Yıllardır savaşın sürdüğü Suriye'de yapılan seçimler BM tarafından tanınmıyor.

Suriye'nin resmi devlet haber ajansı olan Suriye Arap Haber Ajansı (SANA), ülkede 13 Nisan'da genel seçim düzenleneceğini açıkladı.

Esed bugün, üçüncü meclis devresi için Halk Meclisi üyelerinin seçim tarihi 13 Nisan 2020 olarak belirlemek üzere 2020 yılının 76 sayılı kararnameyi yayınladı.

BM SEÇİMLERİ TANIMIYOR

Suriye'de her dört yılda bir yapılan genel seçimler en son Nisan 2016'da yapılmıştı. Bu seçimlerde Esed'ın partisi Baas'a bağlı Ulusal İlerici Cephe tek siyasi oluşum olarak katıldı. Katılımın yüzde 57,5 olduğu seçimlerde Esed'ın partisi 250 sandalyenin 200'ünü kazanmıştı. Savaş halindeki Suriye'de yapılan bu seçimler Birleşmiş Milletler tarafından tanınmıyor.

Türkiye, özellikle İdlib'de Esad rejimine üst üste çok ağır darbeler vuruyor. TSK operasyonlara hız kesmeden devam ederken rejim gerek mühimmat gerek asker sayısı açısından büyük kayıplar veriyor. Milli Savunma Bakanlığı, son 24 saatte 327 rejim askerinin daha etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN