Beştepe'de kritik Libya görüşmesi... Erdoğan ile Serrac aylar sonra bir arada

Beştepe'de kritik Libya görüşmesi... Erdoğan ile Serrac aylar sonra bir arada

Beştepe'deki kritik görüşmede Libya'daki son durum masaya yatırılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başbakanı Serrac ile bir araya geldi. Aylar sonra görüşen ikilinin, görüşmesinden dikkat çeken kareler de yansıdı. Kritik görüşme ayrıca kritik bir günde gerçekleşti. Libya ordusu, bu sabah saatlerinde başkent Trablus'un idari sınırlarında kontrolü sağladığını duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac'ın görüşmesi başladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki görüşme, basına kapalı gerçekleşiyor.

Aylar sonra görüşen ikilinin, görüşmesinden dikkat çeken kareler de yansıdı.

Serrac'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gelişinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay karşıladı.

Erdoğan ve Libya Başbakanı Serrac'ın, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

Libya'da ordu birlikleri, 25 Mayıs'ta başkentin güneyinde aralarında Hamza, Yermuk, Es-Savarih askeri kamplarının da yer aldığı geniş bir bölgeyi milislerden arındırmıştı.

Başkentin güneyindeki bazı noktalardan geri çekilen Hafter milislerinin, yerleşim bölgelerindeki konut ve yollara çok sayıda patlayıcı tuzakladığı ortaya çıkmıştı.

Hafter'e bağlı milisler, 4 Nisan 2019'da başkenti ele geçirmek için saldırı başlatmıştı. Bu süre zarfında pek çok yerleşim alanı hedef alınmış ve çok sayıda sivil yaşamını yitirmişti. Hafter milisleri, 6 Nisan 2019'da başkentteki havalimanını işgal etmişti.

Libya ordusu, dün de milislerin işgalindeki stratejik öneme sahip Trablus Uluslarası Havalimanı'nı geri aldıklarını duyurmuştu.

Son olarak bugün sabah saatlerinde Libya ordusu, başkent Trablus'un idari sınırlarında kontrolü sağladığını açıklamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN