Beyaz Baretliler’in kurucusu eski İngiliz istihbarat subayı İstanbul’daki evinde ölü bulundu

Beyaz Baretliler’in kurucusu eski İngiliz istihbarat subayı İstanbul’daki evinde ölü bulundu

Suriye'de faaliyet gösteren Beyaz Miğferler'in kurucusu olduğu belirtilen eski İngiliz istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier İstanbul’daki evinin yakınında ölü bulundu. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "James Gustaf Edward Le Mesurier'in ölümüyle ilgili geniş kapsamlı idari ve adli tahkikat başlatılmıştır" denildi.

Eski MI6 görevlisi James Gustaf Edward Le Mesurier’in bu sabah saatlerinde Beyoğlu ilçesindeki evinin yanında ölü bulunduğu belirtildi. Reuters haber ajansına konuşan Le Mesurier’in komşusu bir diplomat, ölümle ilgili koşulların netleşmediğini açıkladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü kaynaklarının verdiği bilgiye göre, eski MI6 görevlisi James Gustaf Edward Le Mesurier’in Beyoğlu'nda homeofis olarak kullandığı evinin üçüncü katından düştüğü veya intihar ettiği şüphesi üzerinde durulduğu bildirildi.

EŞİNİN İFADESİ

Le Mesurier'in 4 yıldır Türkiye'de bulunduğu belirtilirken evinin Büyükada'da olduğu ölü bulunduğu sokakta ise ofisinin yer aldığı kaydedildi. Eşinin ilk ifadesinde eğitim kurumu bulunan James Gustaf Edward Le Mesurier'in iş yoğunluğu nedeniyle bir süredir stres nedeniyle uykusuzluk yaşadığı bu nedenle de uyku ilacı kullandığını söylediği öğrenildi. Kadının, saat 04.00 sıralarında uyku ilacı aldıklarını, kapının çalması üzerine uyandığını ve eşinin cesedini çevredekilerin uyarısı üzerine gördüğünü söylediği belirtildi.

Le Mesurier ve eşinin kaldığı 3. kattaki home ofise sadece parmak izi ile açılan kapıdan girilebildiği kaydedildi. Yapılan güvenlik kamerası incelemesinde de olay sırasında binada sadece çiftin olduğu belirlendi.

VALİLİK: İDARİ VE ADLİ TAHKİKAT BAŞLATILDI

İstanbul Valiliği'nden Eski İngiliz istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier'in ölü bulunmasıyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "Beyoğlu Kemankeş Karamustafapaşa Mahallesinde, bugün sabah saatlerinde meydana gelen, İngiliz uyruklu James Gustaf Edward Lemesurier isimli şahsın ölüm olayı ile ilgili geniş kapsamlı idari ve adli tahkikat başlatılmıştır" ifadeleri yer aldı. 

RUSYA CASUSLUKLA SUÇLAMIŞTI

Independent'in internet sitesinde yer alan haberde ise, Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Le Mesurier’in casus olmakla suçlanmasından sadece birkaç gün sonra ölü bulunmasının dikkat çektiği vurgulandı.

19-11/11/c-1573470831.jpg

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, "İngiltere'den Beyaz Miğferler'in kurucularından eski MI6 ajanı Mesure hakkında açıklama bekliyoruz" demişti.

James Gustaf Edward Le Mesurier, Beyaz Miğferler örgütünün kurucusu olarak biliniyor.

19-11/11/1-1573470845.jpg

KRALİÇE ŞÖVALYELİK ÜNVANI VERMİŞTİ

Le Mesurier’e ‘Suriye’deki sivil savunma hizmetleri ve Suriyeli sivillerin korunmasına yaptığı katkılar nedeniyle’ 2016 yılında İngiltere Kraliçesi tarafından şövalyelik unvanı verilmişti.

Beyaz Baretliler, Suriye’de muhaliflerin ve Türkiye’nin kontrolündeki alanlarda sivil savunma faaliyeti gösterdiğini savunuyor. Ancak grup Rusya, İran ve Suriye tarafından dezenformasyonla suçlanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN