Beyaz Saray’da saldırı alarmı! Gizli servis elemanları Trump'ı toplantıdan çıkardı

ABD Başkanı Donald Trump bir gizli servis elemanının yanına gelerek bir şey söylemesinin ardından basın toplantısını apar topar terketti. Bir süre sonra toplantıya geri dönen Trump, 'Şaşırdınız. Ben de şaşırdım. Bence oldukça sıradışı. Benimle hiçbir ilgisi olmayabilir' dedi.

Başkan Trump konuşmasının henüz başındayken, bir gizli servis yetkilisinin kürsüye gelerek Trump’a tam ne olduğu anlaşılmayan bir şeyler söylemesinin hemen ardından Trump, salondan ayrıldı.

Edinilen bilgiye göre Beyaz Saray’nın dışında bir silahlı eylem nedeniyle verilen güvenlik alarmı sonucunda Başkan Trump gizli servis elemanının eşliğinde basın toplantısından ayrıldı.

Olayın ardından Başkan Trump basın toplantısı odasına gelerek yaptığı kısa açıklamada Beyaz Saray dışında çatışma yaşandığını doğruladı.

"BEN DE ŞAŞIRDIM"

Beyaz Saray'ın dışında bir silah sesi duyulduğunu belirten Trump, "Durum çok kontrol altında gözüküyor" dedi. Trump, gazetecilere "Şaşırdınız. Ben de şaşırdım. Bence oldukça sıradışı. Benimle hiçbir ilgisi olmayabilir" dedi.

Gizli Servis ekiplerinin ateş ettiği bir şüphelinin vurulduğunu ifade eden Trump, bu kişinin hastaneye kaldırıldığını söyledi. NBC, bir Gizli Servis mensubunun 17. Cadde yakınlarındaki Lafayette Park'ta bir şahsa ateş ettiğini bildirdi. Trump, olayla ilgili daha kapsamlı bir brifingin daha sonra kolluk kuvvetlerinden geleceğini dile getirdi.