Biden'dan bir paket daha: 2 trilyon dolarlık yardımın detayları belli oldu

Biden'dan bir paket daha: 2 trilyon dolarlık yardımın detayları belli oldu

Biden, ülke ekonomisini canlandırmayı hedefleyen 2 trilyon dolarlık altyapı paketinin detaylarını açıkladı. 8 yıla yayılan paketin içeriğini aktaran Biden "Bu ülkeyi Wall Street inşa etmedi. Bu ülkeyi orta sınıf inşa etti" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Pittsburgh ziyaretinde, ekonomi planları hakkında konuştu.

Kovid-19 salgını nedeniyle geçen yıl milyonlarca Amerikalının işini kaybettiğini belirten Biden, yüzde 1'lik en zengin kesimin ise servetlerini 4 trilyon dolar artırdığına dikkati çekti.

"BU ÜLKEYİ ORTA SINIF İNŞA ETTİ"

Biden, ülke ekonomisinin aşağıdan yukarıya inşa edilme zamanı olduğunu belirterek "Bu ülkeyi Wall Street inşa etmedi. Bu ülkeyi orta sınıf inşa etti" dedi.

Altyapı paketi ile ilgili Biden, "Gördüğümüz veya yaptığımız hiçbir şeye benzemeyen, Amerika'da nesilde bir yapılabilecek bir yatırım" ifadesini kullandı.

"PLAN İKİ BÖLÜMDEN OLUŞUYOR"

Ekonomi planının 'Amerikan İstihdam Planı' ve 'Amerikan Aileler Planı' olmak üzere iki kısımdan oluştuğuna işaret eden Biden, her ikisinin de ekonominin geleceği için önemli olduğunu vurguladı.

Biden, 'Amerikan İstihdam Planı' olarak adlandırdığı altyapı paketinin detaylarına değinerek ulaşım altyapısının, yolların, köprülerin ve havalimanlarının modernize edileceğini anlattı.

"8 YILA YAYILAN BİR PAKET OLACAK"

Pakette iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik çalışmaların da yer alacağına işaret eden Biden, "Önerdiğim şey, Amerika'nın geleceğine yaklaşık 2 trilyon dolarlık tek seferlik bir sermaye yatırımı" diye konuştu.

Biden, paketin 8 yıla yayıldığını belirterek sağlanacak istihdam artışı ve ekonomik büyümenin işletmelerin uluslararası alanda daha fazla rekabet etmesine ve daha fazla gelir sağlamasına yardımcı olacağını anlattı.

"AMERİKAN KAPİTALİZMİNE İNANIYORUM"

Paketin finansmanı konusunda federal vergilerin artacağını söyleyen Biden, "Bu kimseyi cezalandırmakla ilgili değil. Milyonerlere ve milyarderlere karşı bir şeyim yok. Amerikan kapitalizmine inanıyorum" dedi.

Biden, kurumlar vergisinin yüzde 28'e çıkarılacağını kaydederek bundan şikayet edilmemesi gerektiğini, söz konusu vergi oranının hala İkinci Dünya Savaşı ile 2017 arasındaki döneme kıyasla düşük olduğunu ifade etti.

Konu ile ilgili Cumhuriyetçiler ile bir araya geleceğini ve onların fikirlerine açık olduğunu belirten Biden, söz konusu paketin hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

BİDEN'IN 2'İNCİ BÜYÜK PAKETİ

Biden'ın açıkladığı yaklaşık 2 trilyon dolarlık altyapı paketi ile Kovid-19 salgınının ekonomide neden olduğu yaraların sarılması ve ülke ekonomisinin yeniden canlandırılması hedefleniyor.

Kovid-19 salgınıyla mücadeleye yönelik 1,9 trilyon dolarlık ekonomik destek paketinin ardından söz konusu altyapı paketinin Biden yönetiminin üzerinde çalıştığı ikinci büyük paket olduğu belirtiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN