Biden'dan çok konuşulacak seçim vaadi: Ülkeyi kapatırım, bilim insanlarını dinlerim

Biden'dan çok konuşulacak seçim vaadi: Ülkeyi kapatırım, bilim insanlarını dinlerim

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleriyle, Türkiye'de büyük tartışmalara neden olan ABD Başkan adayı Biden, başkanlık koltuğuna oturması halinde koronavirüsle (corona virüs) mücadelede gerekirse ülke çapında ekonomik faaliyetleri durduracağını açıkladı: Ülkeyi işler, ekonomiyi büyür ve insanları çalışır halde tutmak için virüsün üstesinden gelmelisiniz. Ülkeyi kapatırım, bilim insanlarını dinlerim.

ABD'de Demokrat Parti'nin Başkan adayı Joe Biden'dan çok konuşulacak Kovid-19 çıkışı geldi.

Politico'nun haberine göre, Biden, ABC yayın kuruluşundan David Muir ile yaptığı söyleşide, Kovid-19'un ABD'de yayılmasını önlemek için ekonomik faaliyetlerin durdurulması dahil 'ne gerekiyorsa' yapacağını belirterek "Ülkeyi işler, ekonomiyi büyür ve insanları çalışır halde tutmak için virüsün üstesinden gelmelisiniz. Ülkeyi kapatırım, bilim insanlarını dinlerim" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Donald Trump, birçok eyalette Kovid-19 vakalarının artmasına rağmen faaliyetleri durdurma çağrılarına karşı çıkmış, yeni bir kapanmanın, ekonomiye onarılamaz biçimde zarar vereceğini söylemişti.

Trump, Haziran ayında Fox News ile yaptığı söyleşide "Ülkeyi bir daha kapatmayacağız. Bunu yapmak zorunda kalmayacağız" ifadesini kullanmıştı.

ERDOĞAN İÇİN NE DEMİŞTİ?

ABD Başkan adayı Joe Biden, 19 Ocak'ta NYT'ye verdiği röportaj 7 ay sonra Türkiye'de gündem olmuştu. Biden, röportajda "Erdoğan bir otokrattır, yapmamız gerektiğini düşündüğüm şey, ona karşı çok farklı bir yaklaşım benimsemek ve muhalif liderleri desteklediğimizi açıkça ortaya koymak" ifadelerini kullanmıştı. Muhalefete desteğini açıkça belirten Biden "Erdoğan'ı mağlup edin. Darbeyle değil, seçim süreciyle" yorumunu da yapmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN