Mustafa Yeneroğlu: Artık çürümüşlüğü de organize edemiyorlar | Bi'Karar Ver

Bi Karar Ver'e konuk olan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, iktidarın güç zehirlenmesi yaşadığını belirterek Türkiye'nin geldiği noktayı özetledi: İnanılmaz bir akıl tutulması var artık çürümüşlüğü de organize edemiyorlar. Çünkü artık birçok kişi yolun sonunu gördü. Normal şartlarda buna ilk başta tepki göstermesi gerekenler, AK Partili ve Milliyetçi Hareket Partililer.

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un gündemi yorumladığı Bi'Karar Ver'e bu kez DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu konuk oldu.

Muhalefetin gündemden düşürmediği 128 milyar dolar ile ilgili konuşan Yeneroğlu, iktidarı şu sözlerle eleştirdi:

"Kayıtlarda 128 milyarın eritildiği belli. Fakat 128 milyar sembolleştiği için herkes onun üzerinden gidiyor fakat daha yüksek olduğunu da biliyoruz. Bunlara cevap vermek yerine haddinizi bilin diyorlar. Çürümüşlük o kadar had safhadaki nereye bakarsak bakalım, hep aynı durumla karşı karşıya kalıyoruz."

Genç nüfusun artık Türkiye'de yaşamak istemediğini belirten Yeneroğlu, ekonomik kriz ile baskıcı ortamın yurtdışına göçü arttığını söyledi. Yeneroğlu "Gençler özgürlük olmadığı için, nefes alamadıklarından dolayı kaçıyorlar. Bu milletin hazinesini çarçur ettiniz, neden yaptınız, soru bu" dedi.

"MUHALEFET DEMOKRASİ SINAVINI GEÇEMEDİ"

Andımız tartışmalarını hatırlatan ve konunun kendisi için acı bir bir tecrübe olduğunu ifade eden Yeneroğlu, muhalefeti eleştirdi: Andımız konusu benim için gerçekten acı bir tecrübe oldu. Tekrar anladım ki, muhalefetin sıradan demokrasi sınavından geçmesi mümkün değil.

Demokratik bir devlette kendi topluluğunun varlığını kabul etmesi, demokrasi için olmazsa olmazdır. Bunun için devlet nötr olmalı. Güçlü, kararlı, yalpalanmayacak, dengeleri bozulmayacak demokratik bir duruş lazım diye biz DEVA Partisi'ni kurduk."

"İLERİDEKİ YIKIM DAHA ŞİDDETLİ OLACAK"

Türkiye'nin demokratik bir ülke olmadığını vurgulayan Yeneroğlu, hiçbir şeyi sorgulamadan kabul eden topluluklar olduğunu belirterek şunları kaydetti: 

"Ana muhalefet partisini, Anayasa'ya karşı bir teşebbüs, baş aktör ve odak olarak takdim eden bir devlet başkanına sahibiz. Bugün ideolojik partilere kayıtsız, şartsız biat eden topluluklar var. Mütedeyyin muhafazakar kesimde yıkımın çok şiddetli olduğunu düşünüyorum. Farkında değiller belki bu kesim ama ilerde bu geciktikçe yıkım çok büyük şiddette olacak."  

Yeneroğlu, bu topluluğun bilinçlendirilmesi gerektiğini belirterek "Bir topluluk nasılsa öyle idare edilir, bu ilahi bir hükümdür. Dolayısıyla dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz. Toplumu bu konuda bilinçlendirmemiz gerekiyor. Ve bunu yaparken de toplumun samimiyetimize inanması lazım" ifadelerini kullandı.

"CHP'Yİ İŞİN MERKEZİNE KOYDULAR"

140 amiralin yayınladığı 'Montrö bildirisi' hakkında da konuşan Yeneroğlu, iktidarın tavrını eleştirdi: 

"İlk dakikalar bir panik çıkışıydı. Bu işin başka yerlere gittiğini birileri sonra farkında vardı. Çünkü kendi hikayeleri ile örtüşmüyor. CHP'yi işin merkezine koydular. Gece boyunca çalıştılar. Oradan da bir şey çıkmadı. Bir gün uyuma da hukukun mücadelesini ver. Gece boyu hukuksuzluk için uyumamış, çalışmış."

"BU ANLAYIŞLA DEVAM EDİLEMEZ"

AK Parti'ye yönelik yolsuzluk iddialarına Yeneroğlu, "Bir kısmı benim hırsızım deyip, bir kısmı evet doğru yolsuzluk yapılmış ama benim adamım derse, kol kırılır yen içinde kalır anlayışıyla devam edilirse, yol alamayız. AK Parti'nin çıkışı neydi? Bize zalimlik yapıldı fakat biz öyle olmayacağız. Öyle bir toplumsal düzen kuracağız ki... Kimsenin hakkını, hukukunu yemeyeceğiz diyorlardı" diye konuştu. 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN