Bozüyük’te drone ile trafik denetimi yapılıyor

Bozüyük’te drone ile trafik denetimi yapılıyor

Bilecik’in Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekiplerince çevre yolu üzerinde drone ile trafik denetimi yapılıyor

Çevre yolu üzerinde Yeşilkent köprüsü üzerinden havalanan drone ile trafik kurallarına uymadığı belirlenen sürücüler uygulama noktasındaki ekiplere bildiriliyor. Uygulama noktasındaki trafik ekiplerince durdurulan sürücülere ilgili maddelerden cezai işlem uygulanıyor. Denetimlerde özellikle emniyet kemerinin takılı olup olmadığı ve seyir halindeyken cep telefonu kullanımı kontrol ediliyor.Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması amacıyla denetim faaliyetlerinin her zaman ve her yerde etkin bir şekilde gerçekleştirilerek sürücülerde algılanan yakalanma riski duygusunun sürekli ve üst düzeyde tutulabilmesi için otoyol ve şehirlerarası yollarda denetimlerin yapıldığı kaydedildi. Denetimlerde ayrıca ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı, tehlikeli şerit değiştirme ve makas atma, hatalı sollama, yakın takip gibi ihlallerinde denetlendiği belirtildi.Son zamanlarda yapılan yoğun ve kararlı trafik denetimleri neticesinde, trafik kazalarının önlenmesi konusunda önemli mesafeler alındığı ifade edildi. Denetimler sayesinde sürücülerin kurallara uyulması noktasında artış gösterdiğinin de gözlemlendiği açıklandı.Denetimlerinin Ekim ayı sonuna kadar günün belirli aralıklarında sürekli olarak yapılacağı öğrenildi.

BİLECİK/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN