Üniversitede patent ön araştırmaları ücretsiz gerçekleştirecek

Üniversitede patent ön araştırmaları ücretsiz gerçekleştirecek

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji ve Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörlüğü akademisyen ve öğrencilerin patent ön araştırmalarını ücretsiz olarak gerçekleştirmeye başlıyor

Geçtiğimiz hafta düzenlenen ‘Temel Patent Farkındalık Eğitimi ve Yeni Sınai Mülkiyet Kanunu’nda Akademisyenin Rolü’ konulu etkinlikte konuşan Rektör Yardımcısı ve TTO Koordinatörü Prof. Dr. Harun Mindivan, üniversite olarak patent başvuru sayısını nitelikli olarak artırmayı hedeflediklerini, bu doğrultuda Ekim ayı itibarıyla akademisyen ve öğrencilerin patent ön araştırmalarını ücretsiz olarak gerçekleştirmeye başlayacaklarını söyledi. Patent ön araştırması olumlu olan çalışmaların üniversite tarafından desteklenmeye başladığını da hatırlatan Mindivan, 2019 yılında 3 patent başvurusu için destekleme kararı aldıklarını ifade ederek, katkılarını esirgemeyen Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş’a teşekkürlerini sundu.

BİLECİK/İHA


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN