Bilim Kurulu Üyesi Alpay Azap'tan kısa süreli sokağa çıkma yasağı uyarısı

Bilim Kurulu Üyesi Alpay Azap'tan kısa süreli sokağa çıkma yasağı uyarısı

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, kısa süreli sokağa çıkma kısıtlamalarının öncesinde ve sonrasında sosyal hareketliliğin artmasına dikkat çekti.

Ankara Üniversitesi'nde bilgisayar progmacılığı dersleri veren Prof. Dr. Fatih Tank, sosyal medya hesabından, normalde sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmadığı şehirlerden Bolu'da, bayram boyunca uygulanan sokağa çıkma yasağının öncesinde, sosyal hareketliliğin arttığına dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Tank Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, "Her aralıklı sokağa çıkma kısıtlamasının ardından, önce ve sonra daha çok hareket ettiğimizi gösteren grafik, hiç kısıtlama uygulanmayan Bolu'da stabil giden hareketliliğin bayram kısıtlamasından hemen önce artışı çok dikkat çekici" dedi.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap da Tank'ın bu paylışımına çarpıcı bir yanıt vererek, kısa süreli sokağa çıkma kısıtlamalarının olumsuz etkisine vurgu yaptı. Azap Twitter paylaşımında, "Sokağa çıkma yasağının kendisi hareketliliği azaltsa da öncesi/sonrası artırmış" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Alpay Azap, sokağa çıkma yasağıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Azap, şu ifadeleri kullandı:

* Sokağa çıkma yasağının kendisi hareketliliği azaltsa da öncesi/sonrası artırmış.

* Bundan sonra ulaşabildiğimiz verileri analiz ederek hareketlilikteki değişkenliğin olgu sayısıyla ilişkisini ve literatürde de çok tartışılan sıkı kısıtlamaların salgına etkisini anlamaya çalışacağız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN