Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara'dan Fatih Terim açıklaması: Tedavi hastane dışında da yapılabilir

Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara'dan Fatih Terim açıklaması: Tedavi hastane dışında da yapılabilir

Fatih Terim'in son testinin pozitif çıkmasına rağmen hastaneden taburcu edilmesiyle ilgili konuşan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, "Tedavinin hastanede yapılacağı yönünde bir durum yok. Vaka takip protokolü herkes için geçerli" dedi.

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, vaka takip protokollerine göre Fatih Terim'in taburcu edilmesinin herkes için geçerli olduğunu söyledi.

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Ahmet Hakan’ın CNN Türk’te sunduğu Tarafsız Bölge programında Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in taburcu edilmesi hakkında konuştu.

Ahmet Hakan'ın "Fatih Terim bugün hastaneden eve geçti. Bu durum tam iyileşmeden hastaneden ayrılıyor şeklinde tartışmalara yol açtı. Nasıl yorumluyorsunuz bunu?" sorusunu da yanıtladı.

EVDE BULAŞTIRACAK KİŞİ YOKSA

Ateş Kara, "Bizim vaka takip protokollerimiz var. Virüsü pozitif olan kişilerin nasıl takip edilebileceği belli. Bu kişinin genel durumu iyiyse, akciğerlerinde herhangi bir sıkıntı yoksa ve sıkıntı olma ihtimali de yoksa o kişiyi eve gönderebiliyoruz.

İkinci kriterimiz ise eve gittiğinde evinde hastalığı bulaştıracak bir kişinin olmaması. Özellikle belli bir yaşın üstünde birinin olmamasını istiyoruz.

Üçüncü kuralımız ise bu kişi 14 gün izole kurallarına uyacaksa, diğer kişilerle en az şekilde temas edecekse, bu koşulları uygulayabiliyorsa eve gitmesine izin veriyoruz. Ayrıca eve giden kişiyi de takip ediyoruz.

Sonrasında iki testi pozitif çıkarsa artık dışarı çıkabileceklerini söylüyoruz. Bu durum herkes için geçerli, Fatih hoca için de geçerli, benim için de geçerli. Tüm hastaların tedavisinin hastanede yapılacağı yönünde bir durum yok."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN