Bilim Kurulu Üyesi Doç Dr. Şebnem Erdinç kimdir kaç yaşında ve aslen nerelidir?

Bilim Kurulu Üyesi Doç Dr. Şebnem Erdinç kimdir kaç yaşında ve aslen nerelidir?

Koronavirüsle (corona virüs) mücadele kapsamında adından sıkça söz ettiren bilim kurulu üyesi enfeksiyon hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Şebnem Erdinç, ebola salgınına verdiği katkıyla biliniyor. Peki Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç Dr. Şebnem Erdinç kimdir, kaç yaşındadır ve ve aslen nerelidir? İşte detaylar…

Çin’in Vuhan kentinden dünyaya yayılan ve Türkiye’de de etkisini yoğun bir şekilde göstermesinin ardından alınan tedbirlerde büyük bir rol oynayan Bilim Kurulu Üyeleri arasında yer alan Doç. Dr. Şebnem Erdinç, aslen Samsunludur. İşte Bilim Kurulu Üyesi Doç Dr. Şebnem Erdinç’in hayat hikâyesi…

DOÇ. DR. ŞEBNEM ERDİNÇ KİMDİR?

1967 yılından Samsun’da dünyaya gelen Şebnem Erdinç’in tam adı Fatma Şebnem Erdinç’tir. 1985 yılında Atatürk Anadolu Lisesinden mezun olan Erdinç, 1991 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp fakültesinden mezun olmuştur.

Dünya Sağlık Örgütü’nün Türkiye için ‘Ebola virüs hastalığı bilgilendirme ve vaka yönetim rehberinin hazırlanmasında Şebnem Erdinç’in büyük katkısı olmuştur. Erdinç şuanda Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi’nde enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji bölümünde öğretim görevlisi olarak görev almaktadır.

Doç. Dr. Şebnem Erdinç, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından 10 Ocak 2020 tarihinde kurulan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyeliğine davet edildi.

2019 Aralık Çin’de görülmeye başlayan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs Dünya Sağlık Örgütü tarafından böyle bir pandemik hastalık olduğu kabul edildi. Sonrasında Sağlık Bakanlığı bu konuda daha doğru kararlar alabilmek adına alanında uzman ekip tarafından böyle bir kurul oluşturma kararı aldı.

KORONAVİRS SALGINI SONRASI ALINAN KARARLAR

Türkiye’de koronavirüs vakasının ilk olarak ortaya çıkması ile birlikte birçok tedbirler alındı ve alınmaya devam ediyor. İlk olarak eğitime uzaktan olarak devam etme kararı alındı. Hem ilk ve orta dereceli okullar hem de üniversiteler eğitime uzaktan, online olarak devam ediyor. Bir çok işyeri tedbirler kapsamında çalışanlarına evden devam etme imkânı tanıdı. Kafe ve restoran gibi virüsün hızlı bir şekilde yayılabileceği yerler kapandı. Camilerde geçici olarak toplu ibadetlere kapatıldı.

Ardından 65 yaş ve üstü için sokağa çıkma yasağı getirildi. Son olarak ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklama, 20 yaş ve altı için de sokağa çıkma yasağının başladığını ilan etti. Bu süreçte şehirlerarası yolculuklar gerek şahsi araç için gerekse otobüslerle yapılması yasaklandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN