Bin Günde Memleket Hareketi nedir? Muharrem İnce parti mi kuracak? 4 Eylül neden önemli?

Bin Günde Memleket Hareketi nedir?  Muharrem İnce parti mi kuracak? 4 Eylül neden önemli?

CHP’li Muharrem İnce, 4 Eylül’de Bin Günde Memleket Hareketi’ni başlatacaklarını duyurdu. Gelen bu son dakika haberinin ardından, ‘Bin Günde Memleket Hareketi nedir? 4 Eylül neden önemli? Muharrem İnce parti mi kuracak?’ soruları akıllarda kaldı…

BİN GÜNDE MEMLEKET HAREKETİ NEDİR?

Cumhuriyet Halk Partisi’nden ayrılarak parti kuracağı iddia edilen Muharrem İnce, Türk seçmeninin tutucu olmadığını vurgulayarak, yüzde 80’inin değişken olduğunu öne sürdü. Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’in yüzde 42’sinin mümkün olduğunu, 50+1’in de mümkün olabileceğine inancının tam olduğunu aktaran İnce, ‘Bin Günde Memleket Hareketi’ni kurarak yoluna devam edeceklerini söyledi.

4 EYLÜL NEDEN ÖNEMLİ?

4 Eylül 1919 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yurdu düşmanlardan kovmak için Anadolu’da ilk olarak Sivas Kongresi’ni tertiplemiş, bundan dolayı da 4 Eylül, Türkiye için önemli bir tarih olmuştu. İnce de Atatürk’ün yurdu düşmanlardan kurtarmak için yaptığı ilk Sivas Kongresi’nin tarihinde Sivas’ta hareketinin başlangıcını vereceğini duyurdu.

Önümüzdeki günlerde kadro ve söylemleri ile de basın önüne çıkacaklarını söyleyen İnce, bu hareketin finans kaynağının da halk olduğuna işaret ederken, 'Bin Günde Memleket Hareketi'nin yol göstericisinin ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk olacağını belirtti.

Bu hareketin aklı ve bilimi esas alacağını ifade eden İnce, CHP’nin bir alternatif, bir kurtarıcı rolü görünmediğini, CHP’nin yalnızca bir gözlemci olarak olayları izlediğinden dert yanarak, CHP’nin, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun iktidar olma hedefi olmadığını bildirdi.

CHP’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski yol arkadaşı Abdullah Gül’ü Cumhurbaşkanlığı için aday gösterileceği tartışmalarına da değinen İnce, kendisinin Millet İttifakı saflarında yer alacağını, asla partiye zarar vermeyeceğini ve bölmeyeceğini, hatta ve hatta CHP’yi kurtaracağını iddia etti.



Kendisinin de girdiği Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partisine yönelik ağır eleştirilerde de bulunan İnce, kendisine seçim sonuçlarıyla ilgili hiçbir bilgi vermeden halkın önüne çıkarak seçimlerin ikinci tura kaldığına dair açıklama yapmasını istediklerini anlatarak, elinde bilgi olmadan halkın karşısına çıkmayacağını söylediğini ve CHP Genel Merkezinin de o gece seçimlerle ilgili bir bilgi olmadan açıklama yaptığını öne sürdü.

2018 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aldığı yüzde 30,06 oy ile CHP’den de fazla oy aldığını anımsatan İnce, yüzde 30’u; 50+1 yapınca mutlu olacağını söyledi. Konuşmasının ikinci bölümünde kamuoyunda konuşulan soruları kendisi sordu, kendisi cevapladı.

MUHARREM İNCE PARTİ Mİ KURACAK?

Muharrem İnce, şu an için parti kurmak gibi bir niyetinin olmadığını açıkladı. İnce'nin yaptığı açıklamalara göre parti kurmayacağı, ancak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olabileceği yorumları yapıldı...

İnce, basın toplantısını soru almadan tamamladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN