Bingöl Ulucamisi’nde 23 yıldır mukabele geleneği sürüyor

Bingöl Ulucamisi’nde 23 yıldır mukabele geleneği sürüyor

Mukabele geleneği Ramazan ayı nedeniyle ülke genelinde birçok camide olduğu gibi Bingöl’de de Ulucamisi’nde 23 yıldır sürdürülüyor

Hazreti Muhammed (s.a.v) ve Hazreti Cebrail’in Kur’an-ı Kerim’i karşılıklı okumaları anlamına gelen mukabele geleneği, Ramazan ayında birçok kentte olduğu gibi Bingöl’de de sürdürülüyor. Bingöl’de 1996 yılında hizmete giren merkez Ulucamisi’nde ise o tarihten itibaren gelenek devam ettiriliyor. Her gün öğle ve ikindi namazı sonrasında mukabele okunuyor.Eğitimlerini tamamlayan imam adaylarının mukabele geleneğinde kendilerine yardımcı olduklarını aktaran caminin imamı Mücahit Çelik, “Ramazan ayı Kur’an ayıdır. Biz de burada camimiz faaliyete girdiğinden bu yana yaklaşık 23 yıldır hem öğle hem de ikindi namazından sonra cemaatimizin talebi doğrultusunda mukabele okuyoruz. Bu mukabeleyi okuyan kardeşlerimiz, kuran kurslarımızda, medreselerimizde yetişen kardeşlerimizdir. Eğitimlerini tamamladıktan sonra gelip burada bizlere yardımcı oluyorlar. Şimdiye kadar yetişen birçok kardeşimiz, görevlerine başlamadan evvel hafızlıklarını, eğitimlerini burada sergileyerek hem bize yardımcı oluyorlar hem de kendileri de tecrübe ediniyorlar”dedi.

BİNGÖL/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN