Bingöl'de 7 okulda hasar tespit edildi

Bingöl'de 7 okulda hasar tespit edildi

Bingöl'de depremden etkilenen 7 okulda hasar tespit edildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdulkadir Arslanboğa 'Karlıova ilçesinde 5 orta ve 1 ağır hasarlı okul, Yedisu ilçesinde de 1 orta hasarlı okul tespit ettik. Bu okullarda LGS ile 2020-2021 döneminde eğitim yapılmamasına karar verildi' dedi.

Bingöl Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdulkadir Arslanboğa, Karlıova ilçesinde meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki depremin ardından hasar tespit çalışması yapıldığını söyledi.

3 ilçe merkezindeki okullarda Bingöl Üniversitesi İnşaat Fakültesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri ile okullarda hasar durumunu incelediklerini ifade eden Arslanboğa, şunları kaydetti:

"BU OKULLAR EĞİTİME BAŞLAMAYACAK"

"Hafta sonu yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı öncesinde de Adaklı, Karlıova ve Yedisu ilçe merkezlerindeki okullarda hasar tespit çalışması yaptık.

Çalışma sonucunda Karlıova ilçesinde 5 orta ve 1 ağır hasarlı okul, Yedisu ilçesinde de 1 orta hasarlı okul tespit ettik. Bu okullarda LGS ile 2020-2021 döneminde eğitim yapılmamasına karar verildi. Hasarlı okullarda sınava girmesi gereken öğrenciler, başka okullarda sınava girecek."

Arslanboğa, Karlıova ilçesindeki ağır hasarlı okulun en kısa sürede yıkılacağını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN