Bir ‘bağımlı’ Altın Lale’nin peşine düştü

Bir ‘bağımlı’ Altın Lale’nin peşine düştü

İstanbul Film Festivali’nde yarışacak yerli filmler açıklandı. 13 filmin Altın Lale için yarışacağı Ulusal Yarışma bölümünde, Santa Barbara ödüllü ‘Bir Nefes Daha’ öne çıkıyor. Nisan Dağ’ın yönetmen koltuğunda oturduğu yapımda, genç rapçi Fehmi’nin müzik hayallerini gerçekleştirmeye çalışırken uyuşturucu bağımlılığına karşı verdiği mücadele konu ediliyor. Emre Akay’ın Birmingham Cine-Excess Festivali’nde ‘En İyi Film’ ödülünü kazanan ‘Av’ı da dikkat çekiyor.

SALİHA SULTAN | KARAR

İstanbul Film Festivali’nin ulusal maratonu başladı. Altın Lale için yarışacak 13 film arasında Nisan Dağ’ın müzik hayalleri kuran Fehmi’nin uyuşturucuyla mücadelesini anlatan ‘Bir Nefes Daha’, Emre Akay’ın Tür aile içi şiddet kavramına yeni bir perspektif sunan ‘Av’, Cem Özay’ın otoriter bir baba ile çocukları arasındaki çatışmayı aktaran ‘Af’ filmleri öne çıkıyor.

Festivalde yarışan yerli filmleri Tolga Karaçelik başkanlığında, oyuncu Ece Dizdar, sanat yönetmeni ve yapım tasarımcısı Naz Erayda Kurdoğlu, yapımcı Nadir Öperli ve yazar Şebnem İşigüzel’den oluşan jüri değerlendirecek. Festivalin Ulusal Yarışma’sında ödüle layık görülen filmler 29 Mayıs’ta düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak.

Bu yılki Onur Ödülleri’ne değer görülen yönetmen Çetin İnanç, ses sanatçısı Belkıs Özener ve oyuncular Suna Selen ile Salih Güney de ödüllerini aynı gün teslim alacak. Festivalin Ulusal, Ulusal Belgesel ve Ulusal Kısa Film yarışmalarının 20-29 Mayıs’ta çevrimiçi ve salgın koşullarına bağlı olarak sinema salonlarında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

29 Haziran’a kadar dünya sinemasının en çok konuşulan örneklerinden, sinemamızın yeni yapımlarına, uluslararası festivallerde prömiyer yapmış ödüllü filmlerden klasiklere ve yeni keşiflere, aralarında efsane yönetmenlerden iz bırakan başyapıtların ve kült filmlerin de bulunduğu zengin bir program sunan festivalin çevrimiçi gösterimleri, filmonline.iksv.org üzerinden gerçekleşiyor. Nisan ve mayıs ayları boyunca ise her perşembe, cuma, cumartesi ve pazar günü yeni filmler gösterimde olacak. 

gazete-manset.jpg

BİR NEFES DAHA, SONRASI YİNE ÖDÜL 

Nisan Dağ’ın yönettiği, Oktay Çubuk ve Hayal Köseoğlu’nun başrolleri paylaştığı ‘Bir Nefes Daha’ İstanbul’un çetin mahallelerinden Karaçınar’da yaşayan genç rap müzisyeni Fehmi’nin müzik hayallerini gerçekleştirmeye çalışırken uyuşturucu bağımlılığına karşı verdiği mücadele konu ediniyor. Yapımda Hamburg ve İsviçre’den de fonlar alan film, Berlinale’nin Ortak Yapım Marketi’ne seçilmişti.

Antalya Film Forum’dan hem proje geliştirme hem de post prodüksiyon ödülleri alan yapım Connecting Cottbus, Maison des Scenaristes, Cine Qua Non Lab, European Work in Progress Cologne gibi atölye ve marketlere seçildi.

Ayrıca ilk gösterimini yaptığı Estonya’nın başkenti Tallinn’de yapılan 24. Black Nights Film Festivali’nde ‘En İyi Yönetmen’, geçen hafta Santa Barbara Uluslararası Film Festivali’nde ‘En İyi Uluslararası Film’ ödüllerini aldı. 

2021’İN EN İYİ FİLM ADAYLARI 

  • Bir Nefes Daha (Nisan Dağ) 
  • Av (Emre Akay) 
  • Af (Cem Özay) 
  • 9,75 (Uluç Bayraktar) 
  • Sardunya (Çağıl Bocut) 
  • Beni Sevenler Listesi (Emre Erdoğdu) 
  • Yeniden Leyla (Barış Hancıoğulları) 
  • Zîn ve Ali’nin Hikâyesi (Mehmet Ali Konar) 
  • Çatlak (Fikret Reyhan) 
  • Cemil Şov (Barış Sarhan) 
  • İnsanlar İkiye Ayrılır (Tunç Şahin) 
  • Dirlik Düzenlik (Nesimi Yetik) 
  • Sen Ben Lenin (Tufan Taştan) 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN