Bir krallığın ilanı

Beşiktaş bu sene büyükler içinde deplasman performansı en iyi ekip. Peki Beşiktaş bu dış saha maçından da güle oynaya dönüp zirve yarışının içinde kalabilecek miydi? İlk yarıda görüldü ki, düşme hattından uzak durmaya uğraşan Sivasspor da dersine iyi çalışmıştı. Orta sahanın iki kilit ismi Ljajic ve Kagawa’yı etkisiz hale getirmişti. Üstüne iki net pozisyon üretip bir de gol bulunca kolay lokma olmadığını göstermiş oldu. Diabate’nin Beşiktaş’ın savunmada bıraktığı iki süratli adamı Lens ve Medel’i geçip gol vuruşu yapması jeneriklikti. Emre’nin nefis pasında Hakan’ın kötü vuruşu ise Beşiktaş’ın şansıydı.

Beşiktaş ilk yarıda duran toplarda etkiliydi. İlkinde Atiba’nın vuruşunu kaleci güçlükle çıkarmıştı. Bir sonraki kornerde ise Beşiktaş savunma hattının gövde gösterisi vardı. Mirin’in direkten dönen topunu Gökhan tamamladı, savunmadan dönen topu ağlara gönderen isim Vida oldu. Savunmanın bu etkili performansına orta sahadan yeterli desteğin gelememesi ise Sivasspor’u oyuna ortak etti.

Şenol Güneş ikinci yarıya Medel- Necip değişikliği ile başladı. Bunun sebebi Medel’in sol bekte verim problemi yaşamasından çok, onun kırmızı karta yakın agresifliğiydi. Beşiktaş ikinci yarıda baskısını yavaş yavaş artırarak oyunu Sivasspor yarı alanına yığmaya başladı ancak düşük tempolu futbolu, iyi kapanan Sivas savunmasında gedikler açmaya pek uygun değildi, hatta Sivas’ı kendi yarı alanını savunmaya sevk etmek gole giden yoldaki boş alanların kapanması anlamına da geliyordu ve bu, Beşiktaş’ın gol ayaklarının kalabalıkta kaybolmasına yol açtı.

Şenol Güneş, Rize’deki ‘sihirli formülü’nü devreye soktu, Güven’i oyuna aldı. Ama Sivas, Rize gibi açık oynayan bir takım değildi ve bu hamle beklenen etkiyi yaratmadı. Bu fırsat bir savunma hatasından geldi, topu önünde bulan Burak’ın topu kaleci Tolgahan’a nişanlaması Beşiktaş için kaçan büyük balıktı. Ancak topu boş kaleye atamayan Burak Yılmaz, 86. dakikada mükemmel bir frikiğe imza atarak Kartal’ı uçuran isim oldu. Hemen her maçta golünü atan Burak Yılmaz, iyi bir golcünün takıma nasıl katkı sağladığının da örneği olarak şimdiden tarihe geçti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.