Bir moda devi daha gerçek kürk kullanmayı bıraktı

Bir moda devi daha gerçek kürk kullanmayı bıraktı

Dünyaca ünlü İngiliz moda devi Alexander McQueen de ürünlerinde gerçek kürk kullanmayı bıraktığını açıkladı.

Düşes Kate’in favori giyim markası Alexander McQueen, hayvan haklarını savunan Humane Society kuruluşunun kampanyalarında çalıştıktan sonra tasarımlarında gerçek kürkü kullanmayı bırakan en son marka oldu.

Alexander McQueen’in Balenciaga, Burberry, Stella McCartney, Armani, Prada, Chanel, Versace ve Michael Kors gibi uluslararası markaların da kürkü bırakmasının ardından benzer bir karar aldığı duyuruldu.

'KÜRKÜN MODERN BİR TOPLUMDA YERİ OLMADIĞININ NET MESAJI'

NTV'de yer alan habere göre; Humane Society, İngiltere’de kürk satışlarını sona erdirmek için Kürksüz Britanya kampanyasında 10 yıldır Alexander McQueen, Gucci ve Balenciaga gibi ünlü markaların sahibi olan Kerring şirketiyle çalıştıklarını bildirerek söz konusu kararı memnuniyetle karşıladı.

Humane Society’nin CEO’su Kitty Block, “Alexander McQueen gibi büyük bir moda markasının gerçek kürkü bırakması, kürkün modern bir toplumda yeri olmadığına dair net bir mesaj veriyor” dedi.   

 Öte yandan, Alexander McQueen’in İngiliz Prens William’ın eşi Düşes Kate’in favori markası olduğu biliniyor. Düşes Kate 2011’de gelinliği için bu markayı tercih etmesinin yanı sıra pek çok yüksek profilli etkinlikte Alexander McQueen tasarımı kıyafet giydi.

    

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN