Kütüphane farkındalığı için Van Gölü etrafını bisikletle turlayacak

Kütüphane farkındalığı için Van Gölü etrafını bisikletle turlayacak

Bitlis İl Halk Kütüphanesinde görev yapan Hakan Yücel, kütüphanelerin farkındalığı için Van Gölü etrafını bisikletle turlayacak

‘Kütüphanem İçin Pedallıyorum’ adı altında Van Gölü etrafını dolaşacak olan Yücel, bu yolla kütüphanelere ilgi çekmeyi hedefliyor.Kütüphaneci olarak, sorgulayan, araştıran kısacası bilgi okuryazarı olan bir nesil yetiştirmek için ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerini ifade eden Yücel, bazı insanların bir şeylere ilgi çekmek için yaptıklarını gördüğünü söyleyerek “Bende kendi kütüphaneme ve kütüphanelere farkıdanlık için bu yolu seçtim” dedi.Yücel, “Bilgi çağında, bilgiye erişimin en önemli ayakları olan Halk Kütüphaneleri çağa ayak uydurarak hizmetlerini bu doğrultuda çeşitlendirmeye ve niteliklerini gittikçe yükseltmeye devam etmektedir. En temel hizmet olan kütüphane materyalinin Kitap, dergi gibi kütüphane dışına ödünç vermesidir. Bunun yanı sıra birçok Halk Kütüphanesi’nde bulunan İnternet Erişim Merkezleri ile elektronik ortamda bilgiye erişime de olanak sağlamaktadır. Aynı zamanda film kabinlerinde film keyfi yaşamakta ayrıcalıklı bir hizmettir. Çocukların kütüphaneye alışmalarını onları eğlendirerek zekâ oyunları, yap-boz ve playstation oynamalarını sağlayarak gerçekleştirmeye çalışmaktayız. Kütüphaneler, gerçekleştirilen Kültürel etkinliklerle üye olsun veya olmasın kişilerin kütüphaneye gelmeleri sağlanarak sosyalleşme mekânı olmuşlardır. Birçok Halk Kütüphanesi’nde modern anlayışa uygun kütüphane tasarımları yapılmış ve birçoğunda da yenileme çalışmaları devam etmektedir. Koleksiyonlar güncellenerek ve kullanıcı talepleri dikkate alınarak büyümektedir. Tüm bunları göz önüne aldığımızda Halk Kütüphanelerinin sıkıcı mekânlar olmaktan çıktığı aşikârdır. Bu kökten değişime uğramış Halk Kütüphanelerini hala keşfetmemiş olanlara ulaşabilmeyi umut ederek, Bitlis’ten yola çıkarak Erciş ve Van’da konaklayıp, 3 günde Van Gölü çevresinde ‘Halk Kütüphanem için pedallıyorum’ etkinliğimi gerçekleştireceğim” diye konuştu.

BİTLİS/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN