CHP'li belediyelerden bütçe kesintisine sert tepki: Bize 'Hizmet etmeyin' diyorlar

CHP'li belediyelerden bütçe kesintisine sert tepki: Bize 'Hizmet etmeyin' diyorlar

Resmi Gazete'de yayımlanan son karara göre, belediyelerin genel bütçe gelirlerinden aldıkları payların kesinti oranları artırılıyor. Karara en sert tepki CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'dan geldi: Bu açıkça belediyelerimize, 'Siz vatandaşa hizmet etmeyin, yardım götürmeyin' demektir. Bu açıkça milletin takdirini kazanan belediyelerimizi, acizce cezalandırmaya çalışmaktır

Resmi Gazete'de yayımlanan son karara göre, belediyelerin borç yapılandırma ve kamuya olan diğer borçları için genel bütçe gelirlerinden aldıkları payların kesinti oranları yükseltilecek. 

Bu kapsamda, vergi gelirlerinde yüzde 40 kesinti yapılan belediyeler için ilave yüzde 10, yüzde 25 kesinti yapılan belediyeler için ilave yüzde 25 kesinti uygulanacak.

"SORUNLU ZİHNİYET İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Karara sert sözlerle tepki gösteren CHP Yerel Yönetim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun "Belediyelere 'Borçlarınızı yapılandırın' diye kanun çıkaran ama yapılandıran belediyelerin bile gelirini kesen sorunlu bir zihniyetle karşı karşıyayız" dedi.

BirGün'den Hüseyin Şimşek'e konuşan Torun "Belediyeler, bir yandan ihtiyaç sahibi halkımıza ayni ve nakdi yardımlarda bulunurken, bir yandan da vergi, kira ve faturalarda ertelemeler ve indirimler uyguladı. İktidar, beş maskeyi dağıtamazken bu hizmetleri veren belediyelerimiz, bütçe olanaklarını da sonuna kadar zorladı.

01-004.jpgCHP Yerel Yönetim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun

"TAKDİR KAZANAN BELEDİYELERİMİZ CEZALANDIRILIYOR"

Bu hizmetlere teşekkür etmesi gereken iktidar ise şimdi kalkmış, belediye gelirlerini azaltmanın yolunu arıyor. Vatandaş hizmet bekliyor, iktidar gelirleri kesiyor. Bu açıkça belediyelerimize, 'Siz vatandaşa hizmet etmeyin, yardım götürmeyin'demektir. Bu açıkça milletin takdirini kazanan belediyelerimizi, acizce cezalandırmaya çalışmaktır" dedi.

"BELEDİYELERİN GELİRLERİNE GÖZ DİKTİLER"

Torun, şöyle devam etti: "Kesinti oranlarını artırma fikri, iktidarın aklına belediyeleri kaybedince gelmiştir. Merkez Bankası’nın 128 milyar dolarlık rezervini har vurup harman savuran iktidar, boşalan kasaya kaynak bulmak için belediyelerin gelirlerine göz dikmiştir. Belediyelerin bütçesi de devletin parasıdır. İktidar, boşalan kasaya kaynak arıyorsa önce dolarla ihale alanlara yönelmeli, israftan vazgeçmelidir. Bu sorunlu uygulamaların vatandaşa faydası yoktur.

"BU YAPILAN MİLLETE KÖTÜLÜK"

Vatandaşın hizmet beklediği belediyelere destek vermek yerine, köstek olmayı tercih etmek, millete yapılacak büyük bir kötülüktür. İktidar yol yakınken bu partizan politikalardan vazgeçmeli, belediyeler üzerindeki elini çekmelidir.

Çünkü bu uygulamalar belediyelerimizi şu ana kadar yıldıramadı, yine de yıldıramaz. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar, bizim belediyelerimiz vatandaşın yanında olmaya devam edecek."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN