Bülent Aydemir önce sözlerim çarpıtıldı dedi sonra özür diledi

Bülent Aydemir önce sözlerim çarpıtıldı dedi sonra özür diledi

Habertürk Ankara temsilcisi Bülent Aydemir, Van'daki çığ faciası ile ilgili Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan'la ilgili iddialarda bulunmuştu. Önce canlı yayındaki sözlerinin çarpıtıldığını öne süren Aydemir, daha sonra Gülşen Orhan'ın iddiaları yalanlaması üzerine özür diledi.

Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'in canlı yayında dile getirdiği iddia ortalığı karıştırdı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan'ın çığ felaketinin yaşanmasında rol aldığını ima eden Aydemir, daha sonra Twitter hesabından yaptığı açıklama ile sözlerinin çarpıtıldığını öne sürdü.

Aydemir, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kaydetti:

"Arkadaşlar, söylemediğim şeyleri çarpıtıp haber yapanlara lütfen itibar etmeyiniz. Programda anlattığım olaydan ancak tedbirsizlik sonucu çıkabilir. Çığ faciasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Başımız sağolsun..."

GÜLŞEN ORHAN: VİCDANSIZLIKTIR

İddiaların odağında olan Gülşen Orhan da yaptığı açıklama ile Bülent Aydemir'e çok sert sözlerle yüklendi.

Orhan, açıklamasında "Bülent Aydemir gazeteciyse böyle bir iddia duyduysa keşke biraz daha araştırsaydı gerçeği öğrenirdi. Tabi Bülent Bey bunu duymamışsa kendisi bu senaryoyu üretmişse utanılası haline yalancılığı da eklememiz gerekecektir. Maalesef benimle beraber çığın altında kalan onlarca insanımız yaşamını yitirdi. Acımız bu kadar büyükken, bu kadar büyük bir faciayı bütün hemşerilerimle ve milletçe beraber göğüslemeye çalışırken yapılan amaçlı ve yalan haberler VİCDANSIZLIKTIR" sözlerini kaydetti.

AYDEMİR BU SEFER ÖZÜR DİLEDİ

Gülşen Orhan'ın yaptığı yalanlama sonrasında Bülent Aydemir, tekrar canlı yayına çıkarak özür üstüne özür diledi. 

Bülent Aydemir canlı yayında şunları söyledi:

"Öncelikle çığ faciasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Çok üzüldük ciğerimiz yandı. Tabi biz haberci olarak bu olayları değerlendiriyoruz işliyoruz. Derdimizin öncelikle acı paylaşmak bu acıyı yüreğimizde hissediyoruz. İnsan olarak bu acıyı hissetmememiz mümkün değil. Ben sabah bölgeden aldığım bilgiyi aktardım ama şunu söyleyeyim. Sayın Gülşen Orhan'ın açıklamaları kendisi bu bilgileri teyit etmiyor bunların doğru olmadığını söylüyor yerindedir.

Ben gazeteci olarak kendi adıma teyitsiz yada erkenci bilgi verdiğim için, teyit etmeden erken davrandığım için, Sayın Gülşen Orhan'dan, üzülen vatandaşlarımızdan ve mağdur olanlardan izleyicilerimizden özür diliyorum.

Bunu net bir şekilde söyleyeyim. Ben sabah yapılan programda yorum olarak değil kurtarma görevlisine soru olarak yöneltmiştim. Yani bu bölgede yapılan çalışma ile ilgili bilgiydi. Söylemediğim laflarda benim kast etmediğim şeylerde sosyal medyada maalesef çarpıtarak verildi."

ÖMER ÇELİK'TEN TEPKİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Bülent Aydemir'e tepki göstererek şunları söyledi:

"Bir gazetecinin son derece yakışıksız şekilde çığ felaketine sanki sebep olmuş gibi bir yaklaşımı oldu. Haksız, vicdansız, kendisi de yaralanmış bir arkadaşımızı derinden üzen bir açıklama oldu. Zannediyorum o gazeteci de özür dilemiş."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN