BM, Lübnan'a 50 bin ton un gönderecek

BM, Lübnan'a 50 bin ton un gönderecek

Birleşmiş Milletler, Beyrut'taki patlamada tahıl deposu yerle bir olan Lübnan'a 50 bin ton un gönderme kararı aldı.

Birleşmiş Milletler, geçen hafta 150’den fazla insanın yaşamını yitirdiği ve binlerce insanın yaralandığı Lübnan’daki patlama sonrasında kritik bir açıklama yaptı.

2 bin 750 tonluk amonyum nitratın infilak etmesi sonrasında başkent Beyrut’un liman bölgesi yerle bir olmuş ve ülkenin tahil deposu olan siloları yıkılmıştı.

"GIDA SIKINTISINI ENGELLEMEK İÇİN GÖNDERİLECEK"

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi konuyla ilgili kritik bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, Lübnan’a 50 bin tonluk un gönderilmesine karar verildi. Açıklamada, “Un, ülkenin kaynaklarını istikarlı hale getirmek ve gıda sıkıntısı yaşanmasını engellemek için gönderilecek. İlk olarak 10 gün içerisinde 17 bin 500 tonluk un gönderilecek. Geri kalan un da sonra gönderilecek” ifadesi kullanıldı.

Patlamanın ardından ülkede 6 haftalık un ve tahıl kaldığı açıklanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN