Boğaziçili öğrenciler: Arkadaşlarımız yoksa biz de yokuz

Boğaziçili öğrenciler: Arkadaşlarımız yoksa biz de yokuz

Boğaziçi Üniversitesi Öğrencileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından rektör atanması sonrası tutuklanan 6 kişi için bahar dönemini boykotla karşılayacaklarını açıklayarak, "6 tutuklu arkadaşımız için 6 gün boykottayız" dedi.

EDA NARİN | KARAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanması sonrası başlayan protestolarda 6 kişi tutuklanmıştı.

Boğaziçi Üniversitesi Öğrencileri, üniversitelerin bahar döneminin başlamasına günler kala yazılı açıklama yayımladı. "Boğaziçi boykotta: Direniş Festivali" başlığı ile yayımlanan açıklamada, "6 tutuklu arkadaşımız için 6 gün boykottayız" denildi.

"NEFRET SALDIRILARINA MARUZ KALIYORUZ"

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri olarak iki buçuk aydır aralıksız olarak rektör atamasını protesto ettiklerinin belirtildiği açıklamada, "Kayyum rektör Melih Bulu'nun atanmasıyla başlayan direnişimize yönelik sindirme politikaları gözaltılarla, tutuklamalarla, hukuka aykırı ev hapsi uygulamalarıyla, disiplin soruşturmalarıyla, kulüplerimizin kapatılmasıyla, üniversite kapısına kelepçe vurulmasıyla, medya üzerinden hedef göstermeyle, polis ablukasıyla ve özel güvenlik şiddetiyle devam ediyor; farklı iktidar odaklarının nefret saldırılarına maruz kalıyoruz" denildi.

bounacilama.jpg

"11 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ"

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Demokratik değerleri yok sayan, kendisinden olmayana nefes aldırmak istemeyen iktidara karşı özgür, özerk, demokratik ve toplumcu üniversite mücadelemiz Türkiye'den ve dünyadan yükselen desteklerle büyümeye devam ediyor. Bu dayanışmayla 17 Mart'ta tutuklu iki arkadaşımız yeniden özgürlüklerine kavuştular fakat diğer 6 arkadaşımız hala tutsak. Üstüne üstlük 11 yıla kadar hapis istemi ile yargılanacaklarını öğrendik.

6 GÜN BOYKOT KARARI

Bu absürt durumun normalleşmesine göz yummayacağız. Bahar dönemine başlarken Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri olarak 'Arkadaşlarımız yoksa biz de yokuz' diyoruz. 6 tutuklu arkadaşımız için 6 gün boykota gidiyoruz.

"KABUL ETMİYORUZ, VAZGEÇMİYORUZ"

Sadece arkadaşlarımızın eğitim haklarını değil kendisine biat etmeyen herkesin yaşam hakkına saldıran iktidarın ve onun kayyumlarının dayatmalarına karşı bahar dönemini boykotla ve 'Nasıl bir üniversite?' sorusuna yanıt aradığımız bir festivalle açıyoruz. 22-29 Mart tarihleri arasında Güney Meydan'da ve çevrim içi olarak yapacağımız etkinliklere özgür, özerk, demokratik ve toplumcu üniversitelere doğru bir yol çiziyoruz. Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz ve geleceği kuruyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN