Booker Ödülü 2021 kısa listesi açıklandı

Booker Ödülü 2021 kısa listesi açıklandı

Prestijli edebiyat ödülü Booker'ın 2021 kısa listesi açıklandı. 6 kitaplık kısa listede Senegalli yazar David Diop, Arjantinli yazar Mariana Enríquez, Şilili yazar Benjamín Labatut, Danimarkalı yazar Olga Ravn, Rus yazar Maria Stepanova ve Fransız yazar Éric Vuillard'ın eserleri yer aldı. Ödülün sahibi 2 Haziran'da açıklanacak.

SALİHA SULTAN | KARAR

Edebiyat dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan Uluslararası Booker Ödülü'nün İngilizceye çevrilen dünya çapındaki kurgu eserler arasından seçilen 6 romanlık kısa listesi açıklandı.

Ödüle Senegalli yazar David Diop’un Anna Moschovakis tarafından İngilizceye çevrilen 'At Night All Blood Is Black’ (Pushkin Press),

Arjantinli yazar Mariana Enríquez’in, Megan McDowell tarından İngilizceye aktarılan 'The Dangers of Smoking in Bed' (Granta Books),

Şilili yazar Benjamín Labatut’un, Adrian Nathan West tarafından İngilizceye aktarılan 'When We Cease to Understand the World' ( Pushkin Press),

Danimarkalı yazar Olga Ravn’ın, Martin Aitken tarafından İngilizceye aktarılan 'The Employees' (Lolli Editions),

Rus yazar Maria Stepanova, Sasha Dugdale tarafından İngilizceye aktarılan 'In Memory of Memory' (Fitzcarraldo Editions)

Fransız yazar Éric Vuillard’ın, Mark Polizzotti tarafından İngilizceye aktarılan 'The War of the Poor' (Pan Macmillan) romanları aday gösterildi.

KAZANAN 2 HAZİRAN'DA BELLİ OLACAK

Ödül, her yıl dünyanın dört tarafından yazarların İngilizceye çevrilen ve İngiltere ve İrlanda'da basılan ilk kitabına veriliyor. 50 bin euroluk ödül, kazanan yazar ve çevirmen arasında paylaştırılıyor.

Bu yılki jüri, Kültür Tarihçisi ve romancı Lucy Hughes-Hallett (başkan); gazeteci ve yazar Aida Edemariam; Man Booker kısa listeye giren romancı Neel Mukherjee; Profesör Olivette Otele ile şair, çevirmen ve biyografi yazarı George Szirtes’ten oluşuyor. Jüri bu sene 125 kitap değerlendirdi.

Ödüller 2 Haziran'da çevrimiçi düzenlenecek törende sahiplerini bulacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN