Brexit'den daha büyük kriz Megxit

Brexit'den daha büyük kriz Megxit

Geçen yıl Brexit kaosuyla sarsılan İngiltere bu kez Prens Harry şoku yaşadı. Tahtın 6 numaralı varisi olan Harry ile eşi Meghan Markle, kraliyet görevlerini bırakacaklarını açıkladı. Kendi kazançlarıyla yaşamak istediklerini duyuran çiftin 'sıradan hayat' kararını Kraliçe Elizabeth'e önceden bildirmemesi ise Buchkingam'ı karıştırdı. Saraydan "Sussex Dükü ve Düşesi'nin kararları erken bir karar" açıklaması yapıldı.

İngiltere'de tahtın 6'ncı varisi olan Prens Harry ile eşi ABD'li oyuncu Meghan Markle kraliyet ailesindeki üst düzey görevlerinden çekildiklerini ve ekonomik bağımsızlıkları için çalışmaya başlayacaklarını açıklaması Kraliyet başta olmak üzere ülkede şok etkisi yarattı. İngiltere'nin AB'den çıkışını anlatan Brexit terimi şimdi Meghan'a atfen 'Megxit' terimini üretti.

20-01/10/basliksiz-1-1578639303.jpg

Kraliyet kaynaklarına dayandırılan haberlere göre, Harry ve Meghan'ın söz konusu kararı ne Kraliçe 2'nci Elizabeth ne de Prens Charles ve William'a hiç danışmadan almadan Instagram'da paylaşmaları Buckingham Sarayı'nı sarstı 1952'den beri tahtta oturan Kraliçe Elizabeth'in ve diğer kraliyet üyelerinin karardan çok incindiği ve derin hayalkırıklığı yaşadığı belirtiliyor.

20-01/10/basliksiz-1-1578639323.jpg

Prens Harry ve ABD'li oyuncu eşi Meghan Markle Instagram hesaplarından yaptıkları açıklamada kraliyet ailesindeki üst düzey görevlerini bıraktıklarını, bundan böyle yaşamlarını İngiltere ve Kuzey Amerika'da geçireceklerini söylemişti. Aylar süren bir düşünce süreci ve fikir alışverişi sonucu bu karara vardıklarını belirten çift "Kraliçe'ye tam desteğimiz sürerken, Kraliyet ailesindeki 'üst düzey' görevlerimizden çekildiğimizi ve ekonomik olarak bağımsızlığımızı kazanma yolunda çalışmaya başlayacağımızı söylemek isteriz" ifadelerini kullanmıştı. Fakat İngiliz basını çiftin, nasıl bir statüde yaşayacaklarını ve koruma masraflarının kim tarafından karşılanacağını sorguluyor.

20-01/10/basliksiz-1-1578639362.jpg

"HAYIR KURUMU AÇACAĞIZ"

Meghan-Harry çiftiyle kraliyet arasındaki gerginlik Kraliçe'nin yılbaşı konuşmasında masada onların resmine yer vermemesiyle ayyuka çıkmıştı. Meghan'ın özel jetle seyahatleri ve evinin tadilatına milyonlarca sterlin harcaması basının tepkisine neden olmuştu. Sussex Royal adı altında hayır kurumu kurmayı planladıklarını da açıklayan çift, 'heyecan verici' kararın detaylarını zaman içinde paylaşmayı sürdüreceklerini de ifade etti.

20-01/10/basliksiz-1-1578639380.jpg

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada ise "Duke ve Sussex Düşesi ile konu hakkındaki görüşmeler başlangıç aşamasındadır. Farklı bir yaşam arzularını anlıyoruz, ancak bunlar üzerinde çalışılması zaman alacak karmaşık konular" ifadeleri kullanıldı. Sussex Dükü Prens Harry ve Düşesi Meghan Markle, geçtiğimiz aylarda da 100’den fazla ürün için kraliyet unvanları olan 'Sussex Royal'in isim hakkını satın almıştı.

Bu yılın Haziran ayında gerçekleştirilen başvuru sonrası çift ayakkabı, tişört, ceket, pantolon, gömlek, elbise, çorap, defter gibi ürünlerde marka adını tescil ettirmişti. Çiftin 'Sussex Royal' markasını ilerleyen zamanlarda global çapta 'imparatorluğa' dönüştürmeyi planladığı ve ayrılık kararı ile de bu süreci başlatmayı düşündükleri belirtiliyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN