Bütün kızlar toplandık

Bütün kızlar toplandık

DC Comics’in kötü karakteri Joker’le yollarını ayıran Harley Quinn, Oscar için yarışan eski sevgilisine inat iyilik için başrolde. Bütün güçlü kızları yanına toplayan Harley ‘Yırtıcı Kuşlar’ filminde Black Canary, dedektif Montoya ve Huntress’la birlikte kötülükle savaşacak.

SALİHA SULTAN

Sinema salonlarında bu hafta 4’ü yerli 9 film vizyona giriyor. Haftanın öne çıkan filmi, şu an Oscar için yarışan Joker’le oldukça ses getiren DC sinema evreni takipçilerinin merakla beklediği ‘Birds of Prey,Yırtıcı Kuşlar’. ‘Ve muhteşem Harley Quinn’ paranteziyle vizyona giren filmde DC Comics’ten yine bir yan karakteri, Joker’in Batman serisindeki sevgilisi Harley Quinn’i başrolde görüyoruz. Gerçek dünyayla mesafesi gittikçe açılan Hollwood sinemasının son yıllarda can simidi haline gelen DC Comics karakterlerinin yeni bir sunumu olan filmin fragmanında Harley izleyiciye “Joker ve ben ayrıldık” diye seslenerek Joker’in ‘şakadan’ kötülüklerine katlanmayı bıraktığının, ‘artık özgür bir kadın’ olduğu mesajını veriyor.

"İZLEDİĞİM EN KOMİK SÜPER KAHRAMAN FİLMİ"

Harley’i Margot Robbie’nin canlandırdığı film, Joker’den ayrılmasından sonra Harley’in Black Canary, Huntress ve Dedektif Renee Montoya ile dörtlü bir güçlü kadın takımı kurarak Cassandra Cain’i zalim suç lordu Black Mask’ten kurtarmaya çalışmasını konu ediniyor. DC Comics çizgi roman takipçilerinin Harley karakterindeki değişimi yerden yere vurmasına rağmen filmi izleyen sinema yazarları film hakkında ‘izlediğim en komik süper kahraman filmi’ minvalinde yorumlarda bulundular.

20-02/07/7kr2dark.jpgKaranlık Sular

Cathy Yan yönetmenliğindeki filmde Robbie’ye ‘Halka’ gibi filmlerin ünlü oyuncusu ‘Çığlıklar Kraliçesi’ Mary Elizabeth Winstead, Ewan McGregor ve Jurnee Smollett-Bell gibi oyuncular eşlik ediyor. Vizyonun ikinci yabancı filmi korku gerilim türündeki ‘Karabasan’. Joe W Nowland’ın yönettiği, Scott Broughton, Kelly Frances Fischer ve Lauretta Compton’un rol aldığı film, bütün ailesini öldüren genç bir kadının neden bu cinayetleri işlediğine dair bir araştırmaya koyulan psikiyatri doktoru Phillip’in hikâyesini anlatıyor. Tarihi biyografi ‘Karanlık Sular’ filmi ise Nathaniel Rich’in 2016 yılında New York Times’da kaleme aldığı ‘The Lawyer Who Became DuPont’s Worst Nightmare’ adlı makalesinden sinemaya uyarlandı.

20-02/07/7kr2karabasan.jpgKarabasan

PSİKOLOJİK DURUMLARI ANLATILIYOR

Şirketler hukukunda özel bir savunma avukatı olan Robert Bilott’un, kimya endüstrisinin öncü firmalarından DuPont’a dava açmasını ve şirketin birçok insanın hayatına mal olabilecek bir çevre kirliliğine yol açtığını ispatlamaya çalışmasını konu edinen filmi Todd Haynes yönetiyor. Filmin oyuncuları ise Mark Ruffalo, Anne Hathaway, William Jackson Harper ve Bill Pullman. İsrailli yönetmen Alma Har’el’in ‘Şeker Çocuk’ filmindeyse izliyiciyi filmin senaristi ve Amerikalı oyuncu Shia LaBeouf’un kendi hayatından izler taşıyan bir hikaye bekliyor. ‘Şeker Çocuk’, filmin aynı zamanda başrolünde oynayan LaBeouf’un çocukluk ve gençlik yıllarında babasıyla ilişkisini ve onun getirdiği psikolojik durumları anlatıyor.

Bugün vizyona giren yerli fantastik macera türündeki ‘Peri’ filmini ‘Baskın’ ve ‘Ev Kadını’ filmleriyle tanınan Can Evrenol yönetiyor. Film, santral’de yaşanan büyük patlama sonucu insanların belli uzuvlarında eksiklerle doğduğu post-apokaliptik bir dünyada hayatta kalma mücadelesi veren ağzı olmayan kız Peri’nin hikâyesini anlatıyor. Filmde Denizhan Akbaba, Elif Sevinç ve Özgür Civelek gibi oyuncular rol alıyor. Haftanın ikinci yerli filmi ‘Şahane Hayaller’ ise komedi türüyle beyazperdede. Ömer Faruk Yardımcı’nın yönettiği filmin başrolünde Ömer Başdoğan yer alıyor.

20-02/07/7kr2superajanlar.jpgSüper Ajanlar

Film şair olma hayalleriyle yıllarını boşa geçirmiş, Ankara Keçiören’de bir baltaya sap olamadan yaşayan Ömer’in lise arkadaşı Ali ile yeniden karşılaşması ile bu hayallere yeniden kapılmasını trajikomik bir şekilde izleyiciye aktarıyor. Korku filmi ‘Humraz Cin Tarikati’ filminde ise arkeoloji tahsili yapan Tuğba’nın, Humraz isimli bir cin tarikatını araştırma süreci anlatılıyor.Tayfun Can Demirtaş’ın yönettiği filmde Bahar Günal, Muhittin Gündeşli ve Enver Kurucan başrollerde. Haftanın animasyon filmi ‘Süper Ajanlar’ ise çocukları söz dinlemez tavrıyla nam salmış Vladimir ile uyuşuk bir karakter olan Hector isimli iki ajanın aksiyon dolu macerasıyla eğlendirecek. Filmin Türkçe seslendirmelerini Harun Can, Ali Çorapçı ve Hakan Akın gerçekleştirdi.

20-02/07/7kr2sekercocuk.jpgŞeker Çocuk

DÜNYANIN EN GÜZEL BELLEĞİ: ‘ANNELERİMİZ’

 Başka Sinema kategorisinde bu hafta Guatemalalı yönetmen Cesar Diaz’ın dünya prömiyerinin gerçekleştiği Cannes Film Festivali’nde iki ödüle birden layık görülen ‘Nuestras Madres’ (Annelerimiz) filmi vizyona giriyor.  Guatemala’da binlerce insanın hayatını kaybettiği iç savaştan sorumlu askeri cuntacıların yargılandığı dava ile kendi aile geçmişini araştırmaya koyulan bir antropoloğun hikâyesi ekseninde ülkenin gölgede bırakılmaya çalışılan tarihine ışık tutan film, yönetmenin kendi hayat hikayesinden yola çıkıyor. Belçika’nın bu yılki Oscar adayı seçilen film, Guatemala’da 200.000’den fazla kişinin ölümüyle sonuçlanan ve günümüzde bile çok iyi bilinmeyen iç savaşın acılarını ve karanlıkta kalan alanlarını izleyiciye aktarıyor. Filmde görülen ‘anlatıcı anneler’ ise Guatemala kültüründe bugün hâlâ var olan ve etkilerini yitirmeyen sözlü tarih anlatıcılığını, ülkenin gerçek hafıza kaynaklarını beyazperdeye taşıyor. 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN